Сьогодні обранці луцької громади заслухали пояснення начальника Луцького міськвідділу МВС Романа Крохмаля із приводу відеозйомки учасників теренової гри «Звитяга-2011» 30 квітня 2011 року. За словами Павла Данильчука, 30 квітня-3 травня 2011 року відбувалася тернова спортивно-патріотична гра «Звитяга», організатором якої є молодіжна організація «Національний Альянс».

Захід був погоджений з органами влади. Під час збору учасників біля стін Волинського національного університету серед білого дня в штатському пан Юрій Гусак – начальник сектору охорони громадського порядку Луцька – разом з невідомими підійшов, дістав камеру і почав всіх знімати.

Побачивши їх, депутат Данильчук із кількома іншими депутатами місцевих рад підійшли, аби з’ясувати мету зйомки. Однак ні Гусак, ні невідомий не представилися, не пояснили, на яких підставах ведуть зйомку, а потім навіть намагалися спровокувати бійку з учасниками «Звитяги»», – йшлося у повідомленні прес-служби ВОО ПП «За Україну!».

Під час сесії Луцької міської ради Данильчук нагадав депутатам про те, що відбулося. Далі обранцям громади було продемонстроване відео із місця події. Переглядаючи відео, депутати Луцької міської ради голосно сміялися.

«Вам смішно?! Дуже добре!Ви представляєте НКВДистів», – сказав депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь, котрий теж був учасником мало не сутички поблизу головного корпусу ВНУ імені Лесі Українки. Депутат Павло Данильчук зауважив, що також буде звернення до прокуратури, у зв’язку із тим, чи були у діях правоохоронців порушення.

Депутат Луцької міської ради Юрій Корольчук, очільник фракції «Батьківщина» у Луцькій міській раді зауважив, що викрики сприяли тому, що був конфлікт. Корольчук запропонував залишити це питання без обговорення, адже «молодь, наші хлопці,вели себе визиваюче».

Далі перед присутніми виступив начальник луцьких міліціянтів Роман Крохмаль. Між ним та депутатом Павлом Данильчуком відбулася словесна перепалка «Що в нас ходити по місту із відеокамерою заборонено? Він до вас підходив?» – зауважив Крохмаль. Він також висловив думку про те, що може «він знімав для історії». Крохмаль наголосив на тому, що ніхто не перешкоджав учасникам «Звитяги» заходити в автобус. Мовляв, чому я тут стою, і що я маю пояснювати.

Данильчук продовжував допитуватися у Крохмаля, для чого велася відеозйомка. «Це заборонено?» – поцікавився Крохмаль. Переконував, що «оператор» прийшов із особистих міркувань.

Представники «За Україну!» пообіцяли оформити звернення до прокуратури.

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт із жалем зауважив, що така ситуація склалася через те, що «держава поступово дрейфує в бік міліцейської держави». Пустовіт додав, що «влада хоче контролювати кожного молодого чоловіка, який має відношення для опозиції».

Депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь зауважив, що «пан Крохмаль трішки лукавить». Роман Крохмаль своєю чергою зауважив, що конфлікт спровокував саме депутат. Мовляв, це «його хобі». За словами Крохмаля, «де він з’являється, там і з’являється конфлікт». «Якщо ви говорите про етику. То етиці треба вчитися вам», – зауважив Крохмаль, звертаючись до Гузя. «Депутат має бути прикладом», – переконаний Крохмаль.

Також під час обговорення цього питання лунали і думки про те, що міліціянти стали заручниками свого службового становища.

Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов із фракції «Батьківщина» переконаний, що у цьому питанні має розібратися прокуратура та відповідні служби.
Обранець громади від фракції «Партія регіонів» Іван Смоленг прокоментував цю ситуацію як дешевий політичний піар. А ось депутат Луцької міської ради із фракції «Батьківщина» Антон Сосновський порадив Крохмалю робити все акуратно і гарно. «Вас не повинні бачити», – сказав Сосновський. Мовляв, тоді таких конфліктів не буде.

У підсумку обранці громади інформацію про дії працівників міліції взяли до відома.

Волинська правда


Попередня новинаВідбулася спортивно-патріотична гра “Звитяга 2011″ Наступна новинаДепутати обласної ради підтримали запит Ігоря Гузя