Кілька останніх тижнів в пресі з’явилися статті в яких депутат Волинської обласної ради Василь Байцим розповідає про свою особисту відданість та вірність партії «Батьківщина» та особисто Юлії Тимошенко. Проте замовчує про те, що ще в 2010 році його було з ганьбою виключено із партії «Батьківщина»!

В 2010 році Василь Байцим став депутатом обласної ради, балотуючись від партії «Батьківщина» по одномандатному округу в місті Ковелі. Проте вже під час першого засідання облради депутат зрадив свою партію. Василь Федорович не з’явився на сесію у зв’язку із чим опозиції забракло голосів для обрання Анатолія Грицюка головою обласної ради. Тоді свою відсутність Василь Федорович мотивував тим, що, мовляв, був хворий і лікувався, проте Анатолій Грицюк повідомив, що особисто приїжджав відвідати пана Василя в лікарні, але його там не виявилося! Звичайно такої зради партія «Батьківщина» пробачити не могла і 10 грудня 2010 року Василя Байцима було виключено із партії «біло-сердечних» за порушення партійної дисципліни.

Проте, схоже Василя Федоровича це не дуже засмутило і вже 30 грудня, лише через 2 місяці після виборів, Байцим заявив про своє бажання увійти до групи «Нова Волинь», яка складається із депутатів регіоналів та литвинівців, що й зробив на найближчій сесії облради.

Група «Нова Волинь» це фактично провладна більшість у Волинській обласній раді, яка голосує так, як вигідно голові облдержадміністрації Борису Клімчуку – члену Партії регіонів. Зайве говорити, що по всіх важливих для «Батьківщини» питаннях група «Рідна Волинь» голосувала всупереч опозиції та всупереч бажанням більшості волинян. Але й до цього часу Василь Байцим лишається членом цієї прорегіональної групи.

Апогеєм «роботи» Байцима проти опозиції було те, що він подав позов до суду на голову обласного осередку партії «Батьківщина» Анатолія Грицюка. Василь Федорович образився на слова очільника «білосердечних», коли той оприлюднив свою версію  причини звільнення Байцима із підприємства «Ківерціспецлісмаш». Анатолій Грицюк тоді зазначив: «Працюючи з командою співвласників своїх рідних і братів (родина мала контрольний пакет акцій підприємства), Василь Байцим втратив довіру трудового колективу за обман та порожні обіцянки щодо майбутнього «Ківерціспецлісмашу». Співвласники звільнили його, переконавшись у його невмінні приймати ефективні управлінські рішення».

Із початком виборчої кампанії 2012 року Василь Федорович продовжує боротьбу проти «Батьківщини» та її кандидатів, цинічно прикриваючись ім’ям Юлії Тимошенко, яку він зрадив в 2010 році – саме тоді коли вона перейшла в опозицію і проти неї почали фабрикувати кримінальні справи. А Байцим навпаки – пішов у владу. Він влаштувався на «тепленьке» місце заступника Луцького міського голови, а у обласній раді став вірним союзником регіонала Клімчука. Два роки Василь Федорович не згадував про ув’язнену Юлію Тимошенко, не видно було його ні на мітингу у Луцьку коли вона приїжджала, ні на мітингу під Печерським судом коли її судили, ні під Лук’янівським СІЗО де вона мучилася за ґратами.

А всі ті кого критикує Байцим там були. І всі ці два роки і в стінах обласної ради і на майданах Луцька та Києва стояли пліч-о-пліч опозиціонери, які не зрадили, не купилися, не здалися. Але Байцима серед них не було…

«Василь Байцим – нині ніякого відношення до «Батьківщини» не має. Мені дивно чути те, що Василь Федорович рекламує себе, цинічно використовуючи ім’я Юлії Тимошенко, користуючись тим, що вона не може йому відповісти та поставити його на місце. Єдиний кандидат у 21-му виборчому окрузі, якого на цих виборах підтримала Юлія Володимирівна та партія «Батьківщина» – це Ігор Гузь» – заявив керівник Волинського обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Григорій Пустовіт.

Прес-служба Волинської обласної організації

ВО «Батьківщина»


Попередня новинаЗатримано осіб, які переслідували кандидата-опозиціонера Ігоря Гузя + ФОТО Наступна новинаЛист у підтримку єдиного опозиційного кандидата Ігоря Гузя від авторитетних людей виборчого округу №21