В ніч з неділі на понеділок правоохоронцями та активістами партії «Батьківщина» було заблоковано автомобіль, який переслідував авто кандидата в народні депутати України від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Ігоря Гузя. В автомобілі перебувало троє чоловіків, які зачинилися в автомобілі і, незважаючи на вимоги  міліціонерів, відмовляються виходити.

 Не наважуючись витягнути підозрюваних силоміць  машину оточили правоохоронці, яка таким чином  простояла усю ніч.

21 жовтня, в неділю, кандидат у народні депутати України від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Ігор Гузь повертався додому, коли помітив, що за ним на відстані кількох метрів їде автомобіль ВАЗ білого кольору. Це ж авто було помічене на зустрічах кандидата в селах Ковельського району. Автомобіль переслідував кандидата по всьому місту Ковель від місця його громадської приймальні і аж до квартири, в якій проживає Ігор Гузь. Для того, щоб пересвідчитися чи справді ВАЗ слідкує за кандидатом, авто Ігоря Гузя розвернулося і через все місто попрямувало назад до офісу громадської приймальні. Білий ВАЗ також розвернувся і продовжив переслідування Гузя.

Зупинившись біля офісу депутатської приймальні, Ігор Гузь викликав наряд міліції, які приїхали досить оперативно. На вимогу працівників міліції представитися пасажирів білого ВАЗу повідомили, що не мають документів, лише водій представив водійське посвідчення. На вимогу правоохоронців вийти із машини та оглянути автомобіль на можливу наявність зброї чи інших заборонених предметів, невідомі особи навідріз відмовилися та зачинилися в автомобілі.

Незважаючи на явну непокору вимогам правоохоронців з боку пасажирів,  міліціонери прийняли рішення не застосовувати силу, проте заблокували автомобіль та взяли його під охорону. До речі, за словами прес-секретаря УМВС у Волинській області Оксани Блищик, автомобіль зареєстрований на компанію WOG. Як відомо її  співвласником є Степан Івахів.

На місце інциденту виїхали депутати Ковельської районної та міської рад від партії «Батьківщина» та «Фронту Змін», також тут перебувають депутати облради Ігор Гузь та Віктор Радчук та начальник Ковельського районного штабу ВО «Батьківщина», депутат Ковельської районної ради Віктор Лук’янчук.

Ближче до ранку на місце пригоди почали сходитися активісти партії «Батьківщина». Вони вважають, що міліціонери, можуть відпустити затриманих, адже є підозри, що вони є колишніми правоохоронцями. Тому для того, щоб цього не сталося біля автомобіля цілу ніч чергували активісти «Батьківщини» та журналісти. На ранок тут було розбито невеличке наметове містечко, в якому перебувало близько 300 активістів партії та небайдужих ковельчан. Вони не заважали роботі правоохоронців, проте слідкували аби ті не відпустили переслідувачів Ігоря Гузя.

Близько 9 години ранку міліціонери таки наважилися на обшук автомобіля та присутніх в ньому людей. Проте провели його дуже поверхово та неретельно, тож якщо  підозрювані мали заборонені речі, то могли легко їх сховати. При огляді було виявлено в пляшці з водою клаптики якихось документів, які очевидно протягом ночі нищили пасажири автівки.

«Мене дивує чому правоохоронці так довго були бездіяльні в цьому питанні. Я заявив, що цей автомобіль марки ВАЗ протягом дня переслідував мене. Я одразу  ж просив в правоохоронців взнати хто ці люди і перевірити чи є в них зброя, бо я маю підозри, що вони озброєні. Проте міліціонери цілу ніч нічого не робили. І за цей час вони змогли знищити ті речі, які могли їх скомпрометувати, а зброю надійно заховати. Крім того міліціонери провели лише поверхневий огляд авто, тому достовірно взнати чи мали ці особи при собі щось заборонене виявилося неможливим», – заявив кандидат в народні депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Ігор Гузь.

 

Прес-служба кандидата в народні депутати України

Ігоря Гузя


Попередня новинаІгор Гузь підписав політичну угоду про створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді України VII скликання Наступна новинаВасиль Байцим ніякого відношення до «Батьківщини» не має