Пропонуємо Вашій увазі питання та відповіді, що прозвучали під час інтернет-конференції  Ігоря Гузя з виборцями та журналістами, що відбулася 8 листопада 2012 року.

Не Івахів: Степан Петрович планує створити у Верховній раді України депутатську групу «За розвиток поліських територій». Чи співпрацюватиме з нею депутатська група “Полісся” Волинської обласної ради, яку ви очолюєте?

Співпрацювати з Степаном Івахівим не маю жодного бажання. Переконаний, що у Верховній раді з ним активно буде співпрацювати Партія регіонів та особисто Віктор Янукович.

Анатолій Котлюк, “Волинські новини”: Який з “чорних” технологій Івахіва щодо вас ви б назвали “найбруднішою”?

На жаль найбільш «найбруднішими» виявились релігійні питання, зокрема задіяність у виборчій кампанії цього кандидата найвищих сановників однієї з православних конфесій. На жаль гроші впливають і на очільників церкви…

Не Івахів: Олег Ляшко казав, шо у сирах “КОМО” нема рослинних жирів? А ви радикально як вважаєте? Є чи нема?

Нехай це встановлюють фахівці.

Не Івахів: У вас вкрали 3000 голосів, як зявляєте. Оголосіть бойкот WOG і КОМО! Іллєнко оголосив бойкот Епіцентру і подіяло!!!

Подумаю над цією пропозицією.

Не Івахів: Скільки Івахів заплатив апазіциї, щоб вона виставила такого непрохідного кандидата, як Гузь?

Якби різниця у підтримці виборців була не 836 голосів, а 8000, то про це можна було б говорити. Наразі ваша теза — безпідставна. Якби партія “УДАР” зняла з виборчих перегонів свого непрохідного кандидата, котрий отримав 2,98 %, то результат виборів для опозиції в 21 виборчому окрузі був би іншим.

Не Поліщук:  Ви зауважили, що у Вас багато відкритих ворогів серед жінок? Чому так: бо чоловіки бояться з Вами ворогувати відкрито, чи Вас просто не бояться жінки?

У мене немає ворогів серед жінок, навпаки, як свідчать соціологічні дослідження, саме жінки мене підтримують більше, аніж чоловіки, як на останніх парламентських виборах, так і на виборах до органів місцевого самоврядування.

Не Івахів:  Вчора один заслужений журналіст Волині зловив, як тебе мило повчав у кулуарах Борис Петрович Клімчук. Про що він говорив?

Я вже відповідав на подібне запитання.

Леся: Пам”ятаю Вас молодого та впертого ще з помаранчевої революції в Луцьку. Удачі Вам!!  

Молодим та впертим поки і лишаюся.

Допитливий: Ось тут всі цікавляться тільки виборами та політикою. А мені цікаво, як проводить дозвілля Ігор Гузь, які книги читає, які має спортивні уподобання.

Люблю плавати, маю життєве хобі – перепливаю наші волинські озера. Це кайф! Читаю виключно історичну, публіцистичну та релігійну літературу. А ще класно ходити в джинсах.  Люблю мандрівки в горах.

Не Івахів: Грибники Івахіва збирали гриби у Старовижівському районі. Часом не біля Смідина? Які гриби вони назбирали? Білі? Польські? Лисички? Опеньки? Степаньки? Сироїжки?

За моєю інформацією, ці “грибники” мали на меті вчинення злочинних дій як проти мене, так і проти моїх колег. Зараз цієї “грибною” справою займаються компетентні органи.

Не Івахів: Друг і партнер твого “друга” Івахіва Єремеєв пару раз заглядував на “Бандерштат”. Ігор, возьми ще й Стьопу на перевиховання на наступний фест!

Відповідь проста: будь-хто може придбати квиток та відвідати фестиваль. Жодних обмежень немає.

Не Івахів: Чи правда те, що Івахів, Степан Петрович виписав вам 30 карток на 50 л бензину ВОГ і 2 молоковоза молока за врєдность” роботи у передвиборний період?

Неправда.

Друзі: Після таких виснажливих перегонів потрібний релакс. Де і як збираєтесь відпочити після виборів? Чи, може, готові до нової боротьби?

Впродовж останнього тижня просто висипаюсь, дивлюся телевізор та читаю книгу. Це найкращий релакс, але з- понеділка — до праці та боротьби.

Не Поліщук: Як Ви вважаєте, чи справляється Володимир Войтович з роботою голови облради? Якщо ні, то хто, на Вашу думку, може змінити його?

Не справляється. Для того, аби йому посприяти, вважаю, що з президії треба прибрати Бориса Клмічука. Саме він є основним диригентом прийняття основних рішень Волиньради.

Журналіст: Ігоре Володимировичу, нещодавно у колах місцевих ЗМІ почула, що є на Волині у політикумі два найліпші оратори: ви й Борис Клімчук. Як вам така оцінка? І ще одне: учора під час першої перерви у роботі сесії облради ви про щось дуже весело розмовляли з Борисом Петровичем, хоч трохи раніше озвучували депутатських запит з вимогою притягнути Клімчука до кримінальної відповідальності. То про що ж так мило розмовляли після того?

Борис Клімчук виправдовувався за своїх друзів Івахіва, Єремеєва та Мартиняка. Сказав, що боявся, що на цих виборах повториться 2002 рік, коли під час парламентських перегонів опозиційний блок отримав понад 50% голосів. Моя вимога стосовно притягнення до відповідальності Бориса Клімчука залишається.

Не Поліщук:  Яи є зараз на Волині ЗМІ яким Ви довіряєте повністю? Як Вам новий редактор газети Волинь? Як думаєте, що Палиця зробить з усіма своїми ЗМІ? І щоб Ви зробили на його місці?

1. Довіряю газеті “Волинь-нова”, подобається робота журналістського колективу інтернет-видання “ВолиньPost”. Редактора газети “Волинь-нова” Олександра Згоранця знаю дуже давно, як принципового та незалежного журналіста. Переконаний, він таким і залишиться.

2. Запитайте у Ігоря Палиці.

Булковська Ольга: Скільки років працювали і скільки заощадили? Бо навіть нинішся зарплата мера і його замів, на моє переконання, заощадити кошти на вибори не дозволить (навіть коли відкладати всю суму і не їсти не пити).

Я ніде не заявляв, що фінансував виборчу кампанію з власних заощаджень. Є небайдужі люди, які підтримували опозиційні сили та виборчу кампанію опозиції у 21 виборчому окрузі.

Олександр: 1. Пане Ігоре, Вам не боляче, що голодування оголосила Юлія Тимошенко, а не Анатолій Грицюк, Петро Кравчук чи Роман Карпюк, які зробили все, щоб програти вибори? 2. Якщо будуть перевибори по 5 округах – це буде успіх опозиції чи чергове: “Мы их развели, как котят”?  

1. Я підтримую дії Юлії Тимошенко, котра не байдужа до долі України.

2. Я вважаю, що опозиція повинна зробити все можливе, аби в країні відбулися нові парламентські вибори: як за пропорційною та і за мажороитарною системою.

Олесь:  Ви не знаєте за скільки Івахів на виборах купив технічних кандидатів Олександра Кононовича і Василя Байцима?

Спитайте в Івахіва.

Булковська Ольга: Нікого з політиків на Волині не переслідують і не відслідковують так, як вас (судячи з ваших же повідомлень). Як будете далі жити та працювати? І чи не боїтеся темряви?

Справу про переслідування невідомими особами, які пересувалися в автомобілі, який належить компанії WOG та в якій знаходилися агітаційні матеріали  Степана Івахіва тримаю на контролі. Буду робити все можливе, аби ці люди відповідали  за свої дії згідно із чинним законодавством. Темряви не боюся.

Булковська Ольга: Вірю тим людям, які розповіли про те, як ви “втюхували” виборцям схему визволення Тимошенко з тюрми. Після всього того, що прозвучало з ваших вуст стосовно цього політика раніше, не мучить совість за використання її імені впродовж цієї виборчої кампанії?

У мене як політика, свого часу, були непрості стосунки з окремими представниками партії “Батьківщина” на Волині. Те ж саме можна сказати про Арсенія Яценюка, Олега Тягнибока, чи, скажімо, Анатолія Гриценка. Тому ми давно перегнули ці сторінки нашого життя та об’єдналися в боротьбі з режимом і в боротьбі за звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Патріот: Чи вірите у те, що у відповідь на ваш депутатський запит на вчорашній сесії керівники виконавчої влади за адміністративний тиск під час виборів будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством?

Глибоко переконаний, що після зміни влади в нашій країні, кожен, хто брав участь у тиску на громадян та фальсифікації буде сидіти за ґратами. В тому числі Клімчук та Башкаленко.

Влад: Доброго дня! Як ви відноситесь до програми шкільне молоко? Саме молоко є корисним лише дітям до 3-го класу. тим більш яка доросла тварина п”є молоко. може це чиїсь хід щоб збагатитись за рахунок волинян і їх бюджетів? І друге які ваші подальші плани по кар’єрі?

В мене є чітке ставлення до так званої “молочної” мафії, що діє на Волині останні 15 років і наживається на простих волинянах. Я робив буду робити все можливе, аби нечесні бізнесмени виплатили простим сільським здавачам молока заборговані кошти.

Кар’єрні плани грандіозні.

Не Поліщук: Кіко мині заплатив Іівахів, же би я задавав такі питаннє?

Без коментарів.

Колобок: “Фронт змін” на час виборів розчинився у “Батьківщині”. Яка, на Вашу думку, подальша політична перспектива партії Яценюка?

Я вже казав, що перспектива опозиційних сил — одна : створювати єдину партію, готуватися до президентських виборів та усувати від влади банду Януковича

міліція Ковеля:  Пан Гузь, на нашому оперативному відео зафіксовано, як ви особисто топтали СНІКЕРСИ за рогом біля ОВК №21

Я думаю, Ви отримали солідну суму за рекламу “Снікерсів” та доблесної ковельської міліції

З глибинки: Виборча кампанія на 21 округу була особливо брудною. Увесь бруд головним чином спрямовувався на кандидата від опозиції. Які уроки виніс кандидат Ігор Гузь із цієї кампанії?

Я та моя команда робили все правильно. Незважаючи на шалену суму, яку витратив на виборчу кампанію Степан Івахів, а це — мільйони доларів, нам вдалося переконати десятки тисяч волинян. А з приводу бруду… Господь Бог все бачить і рано чи пізно кожен буде перед ним відповідати.

Булковська Ольга: Скажіть, як продовження відповіді на вашу тезу, чи “можна в 44 роки чесним шляхом заробити понад 300 млн $”, – чи можна у 30 років жити за рахунок дружини (як стає зрозумілим із вашої декларації)? Чи просто є вас є тіньові доходи?

До Вашого відома, декілька років я працював у Луцькій міській раді, де отримував непогану зарплату. Тому маю певні заощадження.

Не Поліщук: Скільки кіло втратив І.Гузь під час голодування?

За виборчу кампанію я схуд на 13 кг.  Це — явний признак того, кандидат не лежав на печі, а переконував виборців.

Віталій Миронюк:  Чи виплатили ли борг міській громаді за приміщення по вулиці Молоді 13Б це 20000 гривень? Тепер зізнайтесь, адже вибори ви вже програли. Чи є ви греко-католик?

1. Розрахунок з міськрадою проходить вчасно.

2. Я вважаю ганебним використання релігійної та конфесійної риторики під час виборчої кампанії. Це можуть використовувати люди, які не мають ні моралі, ні совісті.

Не Поліщук: Ігор, коли вже заробите машину своєї мрії?

Коли виграю в лотерею :)

Не Поліщук: Яка наступна партія в кар”єрі Гузя? Їх було вже багато…

Сподіваюся партія, яка буде створена на базі об’єднаної опозиції.

Не Поліщук: Руслан Тимощук вчора написав, що звільняється з редактора “Перця волинського”. То ваша помста за те, що це видання мочило вас на виборах? Ая-я-я-й. Мститися не можна!

Це його особиста справа. Жодного стосунку до “Перця Волинського” я не мав і не  маю і мати не буду

Леся: Ви говорите про фальсифікації на ОВК №21. То чому опозиція не внесла в список 21 ОВК для перевиборів?

Сьогодні найбільші перипетії відбуваються у виборчих округах міста Києва, Черкаської та Миколаївської областей. Бо злочинний режим фальсифікує вибори найбільше. Думаю за трохи дійдуть руки і до 21 та 20 округів

Не Поліщук: Грицюк скоро злетить з посади голови обласної Батьківщини. Мабуть, за те, що колись казав про вас: “я знаю, вас там в Білорусі больно били по голові”? Не хочете на місце Грицюка? Ви ж найперспективніший кандидат!!!

Без коментарів.

Не Поліщук:  А в Смідині хто виграв?

Мені дуже приємно, що незважаючи на шалений тиск на моїх земляків, як з боку керівництва РДА, так і з боку голови сільської ради та директора школи, 590- смідинців, що становить 64 % від загальної кількості виборців підтримали мою кандидатуру. Переконаний, що й надалі буду виправдовувати довіру земляків.

Не Поліщук: Злі-презлі язички лепечуть, що Гузь після того, як оголосив голодування у овк, пішов з Парубієм до ристорану, і нажерся досхочу.  Що там у меню було такого смачнющого, що у результаті перебороло всім відоме прагнення до справедливості?

Це відверта брехня. Всі мої колеги, які голодували разом зі мною та я особисто за 4 дні голодування вживали тільки воду та соки.

Не Поліщук: А ви Патріот Волині? тіко чесно!!!

Я патріот України!

Не Поліщук: Ваш колега Мартиняк подав заяву, щоб скласти повноваження депутата облради через те, що його не підтримали виборці його округу. Чи треба таке робити Василю Байциму і Івану Смітюху?

До речі, я вчора підрахував, що у виборчому окрузі, де мене обрали депутатом Волиньради, за мене на парламентських виборах проголосувало на 800 виборців більше, порівняно з виборами 2010 року до облради. Що стосується Василя Байцима, то не тільки я, але й виборці м. Ковеля радять йому не просто здати мандат, але й емігрувати з України. Так як ту ганьбу, яку він заробив на цих виборах, відмити буде важко.

Станіслав:  Чи вступите ви до партії ВО “Батьківщина”? Чи візьме вас хтось на роботу з опозиційних народних депутатів на роботу помічником, чи будете офіційно безробітним?

Наразі триває переговорний процес стосовно створення об’єднаної опозиційної партії на базі політичних структур, що увійшли до об’єднаної опозиції. Якщо це станеться без сумніву, увійду до цієї політичної партії.
Наразі я є виконавчим директором громадської організації “Центр ефективної комунікації”, де  й отримую зарплатню.

Не Поліщук: Чисто по-людськи вам вашого опонента Смітюха жалко??

Він дорослий чоловік та досвідчений політик, тому приймав свої політичні рішення самостійно. Відповідно, і жаліти його нема за що.

Не Поліщук: Мій товариш Саша Кононович набрав удвічі більше за мого добролго знайомого Василя Федоровича Байцима. Чому? Над північною Волинню нависає загроза червоної чуми???

Впевнений, що ніяка червона чума не страшна північній Волині. Зокрема й тому, що результат Кононовича в межах статистичної похибки 1,38%.

Поліщук: Бачив ваші віртуальні “дибати” з Івахівим. Файно ви так молочка відпили, мальовничо… Геть як Ляшко. Тільки він чомусь виграв поліський округ, а ви ні… Нашо вам та Батьківщина? Ви ж Радикальний політик!!! Хай пан Олег Ляшко навчить вас вигравати вибори. Ви ж його захищали, як наш земляк Адам Мартинюк схопив його за горло…

Ви маєте право підтримувати Олега Ляшка та його партію.

Не Поліщук:  Ігоре Володимировичу, дивлячись на Вашу аватарку, мені хочеться послати Вас на три букви. Куди Вам більше подобається – на ЦВК чи на ОВК?

Дякую за почуття гумору.

Дмитро: 15 листопада один з ваших активістів, член “Національного Альянсу” Валерій Макарук викликається до суду в якості підозрюваного у нанесені голові антифашистського комітету Волині тілесних ушкоджень Прокоментуйте це ?

Мені про це невідомо. в будь-якому разі я особисто та наша команда готові стати на захист будь-якого члена Національного Альянсу. Переконаний, що в цій справі ми отримаємо підтримку і новообраних депутатів-волинян  ВРУ, які сповідують опозиційні погляди.

Володимир:  Скажіть, звідки у вас сина голови комсомолу Луцького району та апаратника така ненависть до Компартії та комуністів? Чи правда, що ваша дружина подала на розлучення? Дякую за відповіді.

1. У своєму житті я відповідаю за себе і ніколи не вмішую своїх батьків у політичні справи. Дійсно я вважаю діяльність КПУ злочинною. Буду робити все можливе, аби ця партія була забороненою в нашій державі.

2. Неправда. Моя дружина підтримує всі мої дії.

Не Поліщук: По Ковельському округу Батьківщина набрала 42%, Свобода – 13%, а узгоджений від них кандидат Гузь – і 37% не набрав.  Виборці такі невдячні до вас чи як? Чому програли, якщо мали вигравати?

Протягом всієї виборчої кампанії штаб Степана Івахіва здійснював ганебну хвилю чорного піару. Вочевидь, частина виборців була дезорієнтована продажними ЗМІ, що працювали за гроші цього олігарха. Мені приємно, що ковельчани, де я переміг з відривом понад 3800 голосів, а також жителі ковельського району, де я також переміг не піддалися на ці підлі провокації.  На жаль, в поліських районах я особисто та наша команда не змогли донести до кожного виборця свою правду. Результати виборів показали, що саме у Шацькому Старовижівському та Ратнівському районах рівень підтримки Партії Регіонів був найбільшим в області. Мені прикро визнавати, що частина волинян далі підтримує цю злочинну банду.

Але, окрім того, нашим виборчим штабом були зафіксовані масові фальсифікації під час голосування та при підрахунку голосів. За нашими даними у мене вкрали мінімум 3000 голосів. На жаль, ні ОВК, ні суди не дали можливості довести свою правоту. Їхня заангажованість очевидна.  Але в будь-якому випадку наша спільна боротьба продовжується . Я вдячний кожному з 36 306 виборців, які підтримали мене.

Олесь: Я вже чув, що Івахів намагається “повернути” частину грошей, які він вклав у виборчу компанію. Що я маю на увазі: наприклад якщо в якомусь будинку був зроблений ремонт, то зараз представники Івахіва вимагають від мешканців цього будинку гроші за цей ремонт. Чи правда це?

У мене також є подібна інформація. З понеділка буду проводити прийом виборців у місті Ковелі та трьох районах виборчого округу №21, де сподіваюся отримати достовірну інформацію. Якщо вона підтвердиться, буду публічно апелювати і до Івахіва, і до виборців, які проживають на території вище згаданих районів та міста Ковеля.

Олесь: Іван Смітюх заявив, що у виборчій компанії Івахіву допомагали голова волинської ОДА Борис Клімчук та луцький міський голова Микола Романюк. Зрозуміло чому це робив Климчук як ставленик Партії регіонів, але що підштовхнуло до таких дій Романюка?

Дійсно, Микола Романюк включився відкрито у підтримку не тільки Ігоря Палиці, але й Степана Івахіва. Зокрема, його заступник Василь Байцим. Не без згоди Миколи Романюка, брав участь у виборчій кампанії основним завданням якої було поливання брудом опозиційних сил та мене особисто. Виборці гідно оцінили його роботу — 971 виборець підтримав Байцима. Це — менше 1%. Інший заступник, Святослав Кравчук увійшов до групи “Патріоти Волині” у Волиньраді. Окрім того, створення однойменної групи в Луцькраді відбулося не без мовчазної згоди Миколи Романюка. Вважаю своїм політичним обов’язком зробити все можливе, щоб через 3 роки Луцьк обрав нового міського голову. Для цього готовий переконувати кожного лучанина. Посібник олігархів та потенційних парламентських тушок не має морального права займати цю посаду.

Не Поліщук: Скільки Ви потратили на свою передвиборну кампанію, вельмишановний п.Гузь?

Фінансовим звітом займається бухгалтер нашого виборчого штабу, але найближчим часом я готовий публічно задекларувати кошти, витрачені на виборчу кампанію. Можу запевнити, що ця сума як мінімум в разів 50 менша як сума, витрачена Степаном Івахівим.

Олесь: Ігор Володимирович, думаю більшість, як і мене, цікавить ваша участь у виборах до Верховної Ради. І тому в мене запитання: чому Івахів все ж не прийшов на теледебати з вами? Тобто який саме можливої теми дискусії він швидше за все злякався?

Коли я запрошував Cтепана Петровича на теледебати, то мав на меті організувати публічну дискусію між основними кандидатами. Для того, щоб виборці могли усвідомлено обрати того, хто їм ближче за політичними ознаками та програмою дій. На жаль,  Івахів виявився боягузом, тому не прийшов на дебати. Щодо теми можливої дискусії. Є багато табуйованих для нього питань. Основне — чи можна в 44 роки чесним шляхом заробити понад 300 млн $.


Попередня новинаІгор Гузь: «Дякую виборцям за підтримку!» Наступна новинаПерезавантаження