Минулого тижня окружна виборча комісія оголосила результати виборів по 21-му одномандатному виборчому округу. За їх результатами за мене, як представника опозиційних сил, проголосувало 36 306 виборців (36,39%), а за мого конкурента – кандидата-олігарха на якого працювала Партія регіонів та весь адміністративний апарат області – 37 142 виборців (37,23%).

Розрив між мною та моїм опонентом склав 836 голосів. Звичайно, із таким рішенням окружної виборчої комісії я не погоджуюся, адже моїми спостерігачами було зафіксовано безліч порушень ходу голосування та підрахунку голосів, які суттєво вплинули на результати волевиявлення громадян. Порушення відбувалися на кількох десятках виборчих дільниць.

Зокрема, під час підрахунку голосів було помічено факти перекладання бюлетенів з відданим за мене голосом до бюлетенів з голосами за Степана Івахіва. Крім того, на кількох дільницях були відсутні таблички із прізвищами кандидатів навпроти купок із бюлетенями. Технічна дрібниця, проте коли голоси рахують представники Партії Регіонів чи їх сателіти, то можливо більша кількість бюлетенів була зарахована Івахіву, хоча належала мені чи будь кому іншому. Окрім того, під час самого дня голосування нашими спостерігачами було зафіксоване підпоювання виборців, так-звані «каруселі», подвійне голосування: на дільниці та в цей же час – на дому, а також умисне демонстрування виборцями свого волевиявлення стороннім особам біля урн для голосування (за нашою інформацією з метою в подальшому отримати за свій голос кошти чи відзвітувати «начальнику», побоюючись репресій на роботі).

За підрахунками юристів центрального штабу «Батьківщини», таким чином у мене було вкрадено близько трьох тисяч голосів, які б гарантували мені цілковиту і впевнену перемогу.

Я подав більше десятка скарг до окружної виборчої комісії, проте лише одна із них була розглянута, решта – відхилені. Хоча, і ця єдина розглянута скарга про перерахунок голосів була прийнята до уваги тільки за добу після подання. Тому не виключено, що перерахунок голосів на одній з дільниць у Старій Вижівці відбувався після того, як сторонні особи в нічний час «привели до ладу» результати голосування на цій дільниці. Такі висновки можна зробити після того, як нашими спостерігачами було зафіксовано, що покидаючи ОВК ящики з виборчою документацією були хаотично залишені, а зранку після перерви, прийшовши до приміщення ОВК першими, вони помітили, що ці ящики були акуратно і логічно виставлені вздовж стіни. Продажні суди також відхилили наші позови з проханням про перерахунок голосів чи відміну результатів голосування на окремих дільницях.

На жаль, сьогодні ми спостерігаємо подібну ситуацію і по інших округах України, де фальсифікаціями, грубими маніпуляціями і підтасованими документами викрадають перемогу в кандидатів від опозиції. Влада не змогла чесно виграти вибори, тому намагається проштовхнути у парламент своїх депутатів всупереч закону та здоровому глузду.

Переконаний, нашу з Вами спільну перемогу нахабно та по-бандитськи вкрали!

Незважаючи на це, я хочу подякувати всім тим, хто підтримав мене та віддав за мене свій голос. Дякую Вам, земляки! Дякую за кожен голос відданий за мене, за опозиційні партії «Батьківщина» та «Свобода». Саме завдяки Вам ВО «Свобода» впевнено подолала прохідний бар’єр до парламенту, а партія «Батьківщина» сформує другу по чисельності фракцію у Верховній Раді!

Я хочу повідомити, що мої громадські приймальні будуть продовжувати свою роботу в Ратнівському, Шацькому, Старовижівському районах та місті Ковелі. Я буду й надалі працювати на користь волинян та робитиму все щоб життя мешканців Волинського Полісся було кращим та заможнішим!

Наша спільна боротьба тільки починається!

Слава Україні!

Ігор Гузь


Попередня новинаІгор Гузь: "Клімчук та Башкаленко повинні сидіти за гратами!" Наступна новинаВеб-конференція з Ігорем Гузем на сайті Волиньради