10333436_875671882458578_3923700223878091317_o8 травня заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь, який був обраний в одному із виборчих округів Старовижівського району, голова РДА Анатолій Лавринюк і заступник голови райради Василь Романюк відвідали військову частину А 0864, що знаходиться в лісовому масиві між с. Смідин та смт. Луків.

За часів СРСР на території частини розміщувалися ракетні війська стратегічного призначення, зараз знаходиться радіолокаційна станція. Побачена тут картина ще раз підтвердила висновок, що в останні роки ніхто не дбав про розвиток Збройних сил України, вони тільки нищилися, що призвело до серйозної загрози обороноздатності нашої держави. Так, під час огляду було констатовано жахливий стан побутових умов, зокрема житлові приміщення, їдальня, душові кабіни, інші будівлі частини буквально розвалюються.

Її особовий склад нараховує понад 50 чоловік. Група військових з Лукова на момент візиту перебували на східних теренах України не маючи жодного бронежилета. Командир частини Василь Миско подав список потреб для підтримання бойової готовності та надійного збереження життя і здоров’я особового складу, зброї, боєприпасів та таємної документації у військовій частині. Ігор Гузь взяв під особистий контроль допомогу цій військовій частині і найближчим часом очікується перша партія необхідний речей.

Разом із тим дуже хотілося б, щоб сільські голови, депутати різних рівнів, звичайні жителі району також не стояли осторонь і по можливості допомогли солдатам. Із найнеобхіднішого вони потребують бронежилетів – 21 шт., маскувальних сіток МКТ-Т і МКТ-З – по 11 шт., коліс до автомобілів, систем відеоспостереження – 2 шт., залізобетонних опор для освітлення – 50 шт., вуличних ліхтарів з встановленими лампами ЛДС – 20 шт., охоронних сигналізацій промислового виробництва – 4 шт., пожежної сигналізації промислового виробництва – 4 шт., кислотних вогнегасників – 20 шт., автомобільних вогнегасників – 10 шт., компресорів для підкачки коліс – 2 шт., колючого дроту, цілого ряду інших речей.

Сьогодні в Старовижівському районі починається збір коштів для допомоги військовій частині, зокрема, в деяких магазинах вже поставили скриньки для цього. Тож люди можуть внести свою безпосередню частку у відбудову Української армії.

А 0864


Попередня новинаfb Наступна новинаВО "Майдан"