Якби вибори до Верховної Ради відбулися в найближчу неділю, перемогу здобув би Ігор Гузь – кандидат у народні депутати України від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» та Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Такі результати опитування, що проводилося Центром суспільно-інформаційних технологій «Форум» впродовж 20-26 серпня цього року.

При опитуванні виборцям поставили три питання  - «Якби вибори відбувалися в найближчу неділю чи взяли б Ви у них участь?», «За якого з кандидатів в одномандатному виборчому окрузі № 21 Ви б проголосували?» та «За яку політичну партію Ви б проголосували?».

Згідно результатів прийшли б на вибори майже 2/3 опитаних – 67,3%. Із них 41,2% виборців проголосували б за представника «Батьківщини» Ігоря Гузя. 21,3% виборців віддають перевагу бізнесмену самовисуванцю Степану Івахіву, Впритул до нього наблизився ще один самовисуванець, голова Ковельської районної державної адміністрації Іван Смітюх, його підтримують 17,4% опитаних. 4,4% виборців будуть голосувати за луцького чиновника Василя Байцима, за решту кандидатів готові проголосувати лише 2,9% виборців. Не визначилися у своїх симпатіях 12,8% опитаних.

Щодо політичних партій, то тут симпатії виборців розподілилися наступним чином. Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» готові підтримати 51,6% виборців, Партію регіонів – 11,3%. Дещо відстає партія УДАР, за неї проголосували б 10,1% опитаних, а за «Свободу» – 8,8%. Партія Наталії Королевської «Україна-вперед!» – 3,7%, Наша Україна – 2,7%, Комуністична партія України – 2,2%, решта партій отримала 2,2% підтримки громадян. 7,4% опитаних ще не визначилися за кого голосувати.

Таким чином Ігор Гузь, який балотується від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» за підтримки Всеукраїнського об’єднання «Свобода» впевнено випереджає своїх опонентів. Це саме стосується і «Батьківщини», яка отримала симпатії переважної більшості опитаних.

Опитування проводилося Центром суспільно-інформаційних технологій «Форум» протягом 20-26 серпня в місті Ковель, Ковельському, Ратнівському, Шацькому та Старовижівському районах. Було опитано 2500 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% – не більше 2%, для значень близьких до 10% – не більше 1,3%, для значень близьких до 5% – не більше 1%.

Центр суспільно-інформаційних технологій «Форум»


Попередня новинаОкруги Наступна новинаНа цих вихідних Ігор Гузь провів зустрічі із виборцями сіл Ковельського та Шацького районів + ФОТО