Про роботу Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання молоді говорили на сьогоднішньому засіданні депутатської комісії Волиньради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Власне, питання на комісії розглядали троє присутніх членів – депутати Олег Батюк (Партія регіонів), В’ячеслав Рубльов («Батьківщина») та Валентин Кошельник («Фронт Змін»). Крім того, на комісії був присутній і перший заступник голови Волинської обласної ради, «регіонал» Юрій Лобач. На комісії директор згаданого Центру Павло Данильчук, який прийшов з волинським депутатом та колегою по партії «За Україну» Ігорем Гузем, нагадав присутнім, що установа на Волині була створена управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації у лютому 2010 року, а реально запрацював з червня того ж року. «У 2010 році ми мали фінансування у розмірі 50 тисяч гривень…Ці гроші були скеровані на оплату праці чотирьох працівників Центру у 2010 році та на організаційні витрати», – розповів Данильчук та нагадав, що установа, яку він очолює, координує роботу з дієвими молодіжними патріотичними організаціями, «яких можна порахувати на пальцях однієї руки», зокрема у Луцьку та Ковелі.

На комісії Данильчук апелював до того, що на Волині слід створити центри з координації патріотичного виховання молоді у містах обласного значення.

Торкаючись теми фінансування у рамках обласної програми національно-патріотичного виховання молоді, Данильчук зауважив, що Центр отримав усього 35 тисяч гривень обласних коштів на весь рік. Наразі Центр працює у складі двох осіб – директора та бухгалтера. Данильчук висловив здивування щодо позиції у цьому питанні керівництва профільного управління ВОДА: «Чому було скорочене фінансування Центру?».

Директор установи висловив сподівання, що у перспективі вона працюватиме у методичному напрямку, проводячи навчальні семінари з основ національно-патріотичного виховання.

Після доповіді Данильчука, голова депутатської комісії Олег Батюк висловив пропозицію: або збільшувати штат установи, аби її «закривати».

У свою чергу присутній на комісії Ігор Гузь заявив, що складна ситуація виникла тому, що діючій владі не потрібно, аби установа працювала в області взагалі – через ідеологічні розбіжності у питаннях історії ОУН-УПА, Українських Січових Стрільців, національно-визвольного руху загалом. Гузь апелював до суми на 35 тисяч гривень, виділеної Центру та загального кошторису програми національно-патріотичного виховання на Волині. «Нехай покажуть, що зробили за 215 тисяч гривень», – звернувся у бік присутнього заступника начальника управління у справах сім`ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ігоря Дмитришина.

Зрештою, про те, що за обласні молодіжні заходи національно-патріотичного виховання взагалі береться Ігор Гузь, а не Павло Данильчук, заявив голова депутатської комісії. Олег Батюк і назвав заходи «масовкою молодих людей». Після цього отримав словесну реакцію від Гузя, який запитав, чи перший взагалі брав участь у якомусь конкретному дійстві, аби робити такі висновки. На що «регіонал» відповів, що був на заходах, присвячених пам’яті Героїв Крут, Романа Шухевича та тих, що присвячувались 20-ій річниці Незалежності України. «Якби не ви, то там Павло (Данильчук, – ред.) не міг би нічого організувати». – звернувся до Гузя голова комісії. Той у свою чергу назвав діючий стан справ «розправою Партії регіонів» над Центром і його діючим директором.

Про те, що роботу Центру і його директора треба визнати незадовільною заявив і «фронтівець» Валентин Кошельник.

Після довгих дискусій присутні члени комісії голосували за висловлені пропозиції. Однак, 2 голоси «За» визнання незадовільною роботою Павла Данильчука на посаді директора Центру та одним «утримався» з боку В’ячеслава Рубльова не дали належного схвалення. Не отримала кінцевого схвалення ініціатива і щодо фінансування патріотичного центру на суму не меншу, ніж та, яка виділяється на молодіжний центр праці. Своє «За» у цьому питанні висловив лише В’ячислав Рубльов.

Представники ПР, «Фронту Змін» і «Батьківщини» знайшли консолідовану згоду у три «За» лише при голосуванні за питання щодо розробки програми національно-патріотичного виховання на Волині на наступні роки.

«Волинська правда»


Попередня новинаПольща. Вибір між лібералами та консерваторами + ВІДЕО Наступна новинаПару слів про Каддафі