Нещодавно стало відомо, що наприкинці травня голові Волинської обласної ради Анатолію Грицюку було придбано за державні кошти дорогий службовий автомобіль. Тепер голова облради пересувається на „Крайслері” вартістю 61 тисяча умовних одиниць або близько 300 тисяч гривень. Новий легковик Анатолія Петровича моделі Chrysler C-300.

Об’єм його двигуна 2736 кубічних сантиметрів, потужність – 193 кінських сил. Окрім того, таке авто представницького класу містить у собу цілий ряд додаткових зручностей, зокрема двозонну систему клімат-контролю, датчик дощу, шляховий міні-комп’ютер тощо.

І хоча головний керманич Волині, а по сумісництву керівник обласної організації „Батьківщина”, не порушив українського законодавства, адже гранична сума витрат на подібні речі державними органами не повинна перевищувати якраз 300 тисяч гривень, автівку він купував за кошти платників податків краю.

Автомобіль, без сумніву, необхідний для виконання службових обов’язків високопосадовцями, але невже Анотолій Петрович ніяк не міг обійтися без такого надто дорогого придбання? До прикладу, досить зручний легковик Lanos коштує у шість разів дешевше!

Цікаво, що на допомогу мешканцям Івано-Франківщини, що стали жертвами паводку, з бюджету області виділено 100 тисяч гривень. Тоді як на авто лише для одного волинського чиновника пішло у 3 рази більше коштів.

Як депутат Волинської обласної ради вважаю, що таке зловживання грошима краю є ніщо інше як нераціональне використання державних коштів головою облради та його командою. І якщо у даному випадку українське законодавсто безсильне, то на даний ровиток подій, беззаперечно, зверне увагу громадськість Волині.

Депутат Волинської обласної ради      Ігор Гузь


Попередня новина«Волинська газета» звернула увагу на депутатський запит Ігора Гузя Наступна новинаРосійсько-грузинська війна. Проміжні висновки.