2 (2)w (1)Під час представлення Володимира Гунчика, що відбулося 25 липня у сесійній залі , заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь звернувся до присутнього першого заступника голови Адміністрації президента Геннадія Зубка.

Ігор Гузь попросив у посадовця передати своє прохання Петру Порошенку та Арсену Авакову звільнити Олександра Терещука з посади очільника київської міліції.

З його слів, за часів перебування Олександра Терещука на посаді на Волині, проти 20 активістів Євромайдану були відкриті кримінальні справи за перевернуті портрети Януковича, «штурм» приміщення Волинської обласної ради тощо.

«На мене та мою колегу, 23-річну дівчину надягнули браслети, тримали вдома, як собаку. Цей Терещук стояв з бойовиками-тітушками та охороняв колишнього губернатора груддю. Коли громада прийшла під обласну міліцію, він дав команду «Соколу» кидати світлошумові гранати по людях, що викликало резонанс – люди пішли на штурм. Що ми бачимо – три дні тому Олександр Терещук призначений керівником київської міліції. Всі люди, які стояли на Майдані – шоковані. Це зневага тих, хто на Волині боровся проти режиму», – зазначив депутат, принагідно назвавши Олександра Терещука покидьком.

4 (2)w

Як повідомлялося, прокуратура і Управління МВС Волині не хочуть назвати осіб, які віддали наказ кидати гранати в активістів під час штурму будівлі УМВС 19 лютого.

Геннадій Зубко пообіцяв передати президенту підняте на Волині питання стосовно керівника міліції.Своєю чергою, депутат Волинської обласної ради Валерій Діброва зазначив, що під час подій Майдану Олександр Терещук завжди перебував поблизу Ігоря Гузя, для того, щоб не допустити провокацій.«Що Ви таке говорите, Ви були там, на Майдані?», – обурився Ігор Гузь.

5 (2)w

Валерій Діброва також зауважив, що «демократична більшість у цій залі голосувала проти відставки Терещука, не прийняла її». Водночас, з його слів, коли події почали розвиватися силовими шляхом, волинська міліція оголосила про те, що підтримуватиме народ.

2 (2)w

Після нетривалих вигуків «ганьба» прихильників Гузя на адресу Валерія Діброви конфлікт був вичерпаний.

Волинські новини


Попередня новинаГерої не вмирають! Наступна новинаЖити по-новому!?