10 червня цього року з ініціативи Об’єднаної опозиції «За Батьківщину» та всеукраїнського об’єднання «Свобода» в Луцьку відбулося Народне Віче на захист української мови, в якому взяло участь більше двох тисяч волинян. Серед виступаючих був і депутат Волиньради, керівник фракції «Фронт змін» Ігор Гузь.

На початку дійства священики Свято-Троїцького кафедрального собору Української православної церкви Київського патріархату провели коротке богослужіння.

На віче виступили відомі політики: лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, лідер волинської організації «Батьківщини» Анатолій Грицюк, лідер волинської організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів, керівник обласної організації Партії «Реформи і порядок» Олександр Мартинюк, в.о. голови обласного осередку «Фронт змін» Олександр Пиза, голова обласної організації Народного Руху України Володимир Банада. Окрім цього, на віче мали слово: відомий волинський педагог Леся Ковальчук, екс-депутат Верховної Ради України Андрій Бондарчук, фермер Дмитро Себій, голова обласної організації Національної спілки письменників України Олег Потурай.

Один з ініціаторів проведення віче Ігор Гузь, зазначив: «Банді українофобів із Партії регіонів на чолі з Януковичем ми маємо протиставити тотальну мобілізацію проукраїнських сил. Кожен, хто сьогодні прийшов на Театральний майдан Луцька, а це більше двох тисяч волинян, повинен змобілізувати свою родину, друзів, колег та знайомих. Під час розгляду Верховною радою мовного закону у другому читанні з Волині до Києва,  має поїхати не триста осіб, як минулого разу, а як мінімум у десять разів більше. Окрім того, не забуваймо, що 21 червня відбудеться чергова сесія Волиньради, де представники опозиційних фракцій з Батьківщини, Фронту змін та Свободи будуть ставити у порядок денний звернення до Верховної  ради України, щодо недопущення ухвалення закону “Про засади мовної політики в Україні”.»

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаРатнівська Об’єднана опозиція «За Батьківщину!» визначилась з виборчими пріоритетами + ФОТО Наступна новинаВибори у Франції: мажоритарна система обслуговування політичних велетнів