colwidth-c19aab5d1198ca3a2ef7e5a7810120deПро особливості проведення цьогорічного фестивалю українського опору «Бандерштат-2014: перезавантаження» розповіли його організатори у четвер, 24 липня, під час прес-конференції в «ВолиньМедіа».

Голова оргкомітету «Бандерштату», заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь запевнив, що «Бандерштат-2014: перезавантаження» відбудеться за будь-яких умов і ніщо не змусить організаторів його відмінити.

«Бандерштат» не є просто якоюсь музичною акцією, як вважають окремі особи та представники старшого покоління. Коли вісім років тому ми створювали цей фестиваль з ініціативи Сергія Мартинюка, він носив ідеологічну складову. Ми тоді хотіли через музичну сцену, через літературну сцену, через гутірки, через історичну реконструкцію, через поїздки місцями бойової слави УПА, через спілкування представників різних молодіжних громадських організацій, через «безалкогольність» фестивалю донести українській молоді своє бачення патріотизму, націоналізму та ідей Степана Бандери», – розповів Ігор Гузь.

Крім того, за словами голови оргкомітету, цьогорічний «Бандерштат» стане спробою допомогти українським бойовикам, які воюють на Сході країни. Зокрема, якщо фестиваль принесе хоча б який-небудь прибуток, за зібрані кошти організатори закуплять амуніцію для бійців батальйонів, в яких сьогодні перебувають волиняни.

colwidth-eedf037bc8565c388fcdfbe6431f3451 (1)

Гутіркову сцену «Бандерштату-2014» представлятимуть відомі українські політики Леся Оробець, Юрій Луценко та Юрій Михальчишин; відомі журналісти Зураб Аласанія та Дмитро Добродомов, а також представники команди Громадського телебачення; представники батальйонів «Айдар» і «Азов»; гості з Білорусі, які створили загін добровольців «Погоня» і перебувають зараз на Сході України; представники національно-демократичних сил Росії; автор відомого вірша «Никогда мы не будем братьями» Анастасія Дмитрук.

Представники оргкомітету також обіцяють учасникам фестивалю флеш-моб, який цього року буде присвячений Путіну, дитяче та наметове містечка, традиційну екскурсію по місту Луцьку, поїздку до Нового Загорова, де знімався відомий кліп гурту «Тартак», а також потужну літературну сцену.

Про музичні сцени фестивалю традиційно розповів присутнім арт-директор «Бандерштату», вокаліст гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк. За його словами, на цьогорічному фестивалі буде діяти три повноцінні арт-майданчики. Перший і найбільший – це велика музична сцена, на якій виступлять гурти з Полтави, Херсону, Східної та Центральної України. Хедлайнерами «Бандерштату» будуть гурти Мотор’Ролла, Кому Вниз, «Тартак», «Скрябін», проект Сашка Положинського «Був’Є», а також гурт з Ірландії «Круахан». Другий арт-майданчик – акустична сцена, де за три ночі відіграє близько п’ятнадцяти команд. Третій, найменш масштабний арт-майданчик, – літературна сцена, де будуть проводити літературні читання молоді поети.

Як розповів лідер гурту «Тартак», громадський діяч Олександр Положинський, який, до слова, був гостем і учасником усіх попередніх «Бандерштатів», на другий день фестивалю відбудеться дебют його проекту «Був’Є». Учасниками проекту будуть відомі луцькі музиканти.

colwidth-783a418199886bbbae862845aff0edc1

Своїми очікуваннями щодо проведення «Бандерштату-2014» поділилась із присутніми радіоведуча, ведуча фестивалю Вікторія Жуковська. «Бандерштат з року в рік росте. Цього року очікуємо багато гостей зі Східної України. З нетерпінням чекаю ярмарки на фестивалі, де будуть представлені різноманітні вироби ручної роботи українських народних майстрів», – зазначила Вікторія Жуковська.

ВолиньМедіа


Попередня новина«Останнє попередження» від Ігоря Гузя : конфлікт під час пікету Волинського УМВС Наступна новинаЗамість сидіти за ґратами, правоохоронці Волині, які перешкоджали Євромайдану, отримують посади в Києві, –Ігор Гузь