Тільки, що повернувся із пекла… Сльози, крик, гнів, плач, прокльони…

Відвідав вісім сіл свого виборчого округу на Старовижівщині, сотні людей, в основному одне і теж питання/прохання на вустах: “Не забирайте всіх наших хлопців на Схід”.

Справа в тому, що напередодні військкомат розповсюдив близько тисячі повісток для чоловіків, що проживають у районі. При тому, що на даний момент в зоні АТО служить всього 60 старовижівчан…

За задумом держави, у випадку інтервенції Росії, на території кожного району повинні бути сформовані загони територіальної оборони, які будуть мати певний план дій, озброєння та відповідну координацію. Але грамотно роз’яснити, що і до чого не змогли. І коли з села хочуть забрати сотню хлопців, матері стають на захист з готовністю бити, палити та трощити будь-кого хто приїде в село з метою мобілізації.

Люди не вірять, що хлопців не забиратимуть вже сьогодні на Схід, не вірять вже нікому, просто бояться. Хтось скаже про брак патріотизму? Можливо і буде правий, але є аргументи, які наводять прості сільські жінки:

1. Чому сини нардепів не служать і чому самі нардепи не на фронті?
2. Чому той хто має гроші може “відмазати” свою дитину?
3. Чому відправляють на фронт хлопців без бронежилетів та касок?
4. Чому здорові бугаї зі Сходу, яких ми приймаємо як біженців, пересиджують тут, а волиняки воюють там?
5. Чому ніхто толком нічого не пояснює, не приїжджає і не веде діалогу?

Цей список можна продовжувати, але будь-яка матір перш за все, для свого сина матір і звинуватити її у таких діях буде неправильним. Людей найбільше бісить несправедливість, а її вистачає.

Я не хочу нікого звинувачувати чи перетягувати ковдру. Але проблема є і ця проблема на жаль на поверхні, це брак довіри та віри у людей. І до влади і до армії і один до одного.

На жаль почув багато просто неймовірних речей. І про американців які воюють тисячами на Сході і про розіп’ятих маленьких хлопчиків і про те, що Путін до цієї ситуації непричетний. Хтось може чорт забирай припинити в цій країні трансляцію телеканалів окупанта? Хтось може взяти за жабри одного чи другого попа, який поширює таку ахінею? Хтось може?

10559861_925878384104594_8497252738303608635_n

Питань більше ніж відповідей…


Попередня новинаЖити по-новому!? Наступна новинаІгор Гузь відвідав Старовижівщину