За два місяці саме він може кардинально змінити ситуацію. Для того аби він наступив, все можливе зробив саме Правий сектор, який вивів ситуацію з тупика і надав їй нового змісту. Не хочеться про це писати, але смерть героїв Майдану, стала каталізатором нової реальності. Окрім того сьогодні:

1. Відбулися штурми приміщень обласних адміністрацій ряду регіонів Західної України і що найбільш приємно в Черкасах і ось в ці хвилини у Сумах. Всі сили міліції у Києві, хто буде обороняти тили у регіонах? За декілька днів владу в областях можуть тотально перебрати революціонери. Що будуть робити регіонали? Стріляти у людей? Однозначно ні, вони просто будуть втікати.

2. Майдан встояв, укріпився, відбудував барикади. Людей повно, атакувальників на Грушевсього збільшилося в рази. Головне те, що більшість майданівців будуть стояти до кінця. Спроба штурму як мінімум не вдасться, як максимум забере сотні або ж тисячі життів. За таких умов пахан просто не виживе…

3. Сьогодні суддя Оболонського райсуду Києва Ірина Мамонтова подала у відставку, але вчора саме вона чи не вперше призначила активістам Грушевсього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а не місяці в СІЗО. Це мужній вчинок, який говорить, що і в їхній системі не все гладко.

4. Сьогодні сигнал владі дали колишні високопоставлені силовики, екс-голова СБУ Смешко, екс-заступник голови СБУ Обиход та інші. Вони мають вплив на людей з правоохоронної системи часів Кучми. Якщо умовно колишні наші силовики Луценко, Наливайченко, Гриценко не змогли за два місяці переконати стати на сторону народу ЖОДНОГО представника силового блоку, ці ж поки не явно на нашій стороні, але вперше за два місяці дали сигнал команді хряка.

5. Гриценко, на діяльність якого дивлюся скептично. але сьогодні чи не вперше зробив конкретну заяву: “Всі хто має зброю – повинен бути готовим у разі небезпеки її застосувати”. Ясно проти кого. В нашій країні привести в місце Х сто/двісті автоматів не проблема. Їх можна вільно придбати на нелегальному ринку зброї. Якщо що, то я сам не купував, але люди ж знають) Сотня/тисяча/мільйон незадоволених громадян з автоматами в руках, це ж сильно. Що далі?

6. Якби цього не хотіли лідери окремих партій, але за ці дні вималювався лідер протесту і ним став Кличко. Більшість прихильників Майдану, ті десятки мільйонів які голосували за опозицію рік тому, в принципі готові його сприйняти як лідера. Це саме те, чого вимагав Майдан у неділю, коли кричав: “Лідера, лідера, лідера”. Це важливо, навіть якщо не до душі іншим поважним вождям.

7. Партія регіонів та пахан публічно відмовились від введення надзвичайного стану. Це не означає. що його не введуть, але факт зафіксований. Та й джерела кажуть, що і голосів у ВР не має. Це добре.

8. Відео з Михайлом Гавриляком та уродами з Беркуту, на цей час переглянули півмільйона українців. Завтра таких буде мільйон. На 99% ці люди на стороні активіста, а уроди в погонах для них звірі, просто тварини. Урод який виклав це відео в мережу очікував, що принизить учасників протесту, але сколихнув хвилю солідарності та водночас закипілого обурення.

9. Фанатські угрупування країни виступили на підтримку Майдану і готовності стати на захист громадян проти тітушок. Таких фанатів в країні десятки тисяч і це не студенти-ботаніки. Це рішучі та сміливі хлопці. Багато з них давно на Грушевського. Фанати Шахтаря які в центрі Донецька під вигуки “Слава Україні!” висловили готовність стати до бою, дають хороший сигнал.

Вже давно у мене не було оптимістичних висновків. Головне на даний момент, не заговорити цей процес, не йти на компроміси з паханом, не чекати сесій ВР, не дати себе завести на манівці. НЕ ДАТИ ЗНОВУ ПЕРЕВЕСТИ ПРОТЕСТ В СТАН ЗАГНИВАННЯ. Якщо це зроблять всім відомі особи, їх проклянуть! Не більше не менше.

Атака і тільки атака)


Попередня новинаЯк Автомайдан колядував у Клімчука + ВІДЕО Наступна новинаТезово про сьогоднішню ситуацію в Луцьку: