На черговій сесії Волинської обласної ради, що відбулася 6 березня, було прийнято рішення про проголошення 2007 року на Волині Роком Української Повстанської Армії та Роком пам’яті видатного сина української нації – генерала УПА Романа Шухевича (Тараса Чупринки). З такою ініціативою виступив депутат Волинської обласної ради, голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації „Національний Альянс” Ігор Гузь.

Цей рік, зазначив він, справді є визначальним для українських патріотів, адже ми відзначаємо два ювілеї: 65-ту річницю утворення УПА та 100-річчя з дня народження Романа Шухевича. Саме тому таке рішення є надзвичайно важливим та знаковим для нашої області. Рішення обласної ради передбачає створення оргкомітету з проведення в області Року УПА. Перед оргкомітетом, який уже розпочав свою роботу, стоїть завдання розробити заходи щодо відзначення зазначеної події на обласному рівні. Також було вирішено, що фінансувати усі запропоновані оргкомітетом заходи буде обласна державна адміністрація.

Окрім того, було підтримано проект програми патріотичного виховання молоді Волині на 2007-2011 роки. Важливим є й те, що відтепер активізується робота щодо патріотичного виховання у районах, збільшиться кількість заходів патріотичного спрямування серед різних верств населення.

Також в ході втілення Програми передбачається створення комунальної установи «Волинський обласний центр патріотичного виховання молоді».

Волинський осередок «Національного Альянсу» вже подав власні пропозиції щодо проведення молодіжних заходів у патріотичному дусі.


Попередня новинаНаціональний Альянс та „Свобода” обговорили можливості співпраці Наступна новинаВідкритий лист до Юлії Тимошенко