Відкритий лист депутата Волинської обласної ради, голови Всеукраїнської молодіжної громадської організації „Національний Альянс” Ігоря Гузя до депутата Верховної Ради України, керівника фракції БЮТ Юлії Тимошенко.

Шановна Юліє Володимирівно!

Звертаюсь до Вас насамперед як до лідера блоку політичних партій та керівника Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» – сили, що має сьогодні чи не найбільшу підтримку серед населення України, але також як і до людини, що має принципову позицію та є послідовною у своїх діях. У Ваших виступах та програмних документах завжди ключова увага приділяється інтересам України та українського народу, інтереси яких Ви абсолютно закономірно ставите вище інтересів тих чи інших політичних сил, окремих осіб або фінансових груп.

Водночас дозвольте звернути Вашу увагу на той факт, що досить складно говорити про відстоювання національних інтересів в державі, в якій і на 16 році незалежності віддається шана ворогам народу, маю на увазі насамперед, поклоніння пам’ятникам «вождям світового пролетаріату», зокрема Леніну, людям, які десятиліттями гнобили український народ, ставили його на межу виживання.

Так, у Волинській області на сьогоднішній день у двох районних центрах на центральних площах стоять монументи Леніну – у Маневичах та Любешові. І це в області, де жителі є національно-свідомими, патріотами своєї держави та свого народу, про що свідчать результати виборів 2006 року, у яких помаранчеві сили здобули переконливу перемогу.

Населення цих міст, інтелігенція, вже давно ведуть мову про знесення пам’ятників Іллічу – людині, діяльність якої призвела до винищення мільйонів українців. Водночас дане питання ніяк не вирішується через відсутність політичної волі з боку місцевої влади, а також через опір, що його чинять ті поодинокі представники Комуністичної партії України, які пройшли до даних районних та міських рад.

Коло виборців, яке вони представляють, є дуже обмеженим кількісно. Однак комуністи все ніяк не можуть змиритися з тим, що їхній час давно минув, натомість живуть ілюзіями, що керують масами, що їхня думка, їхній голос є вирішальним.

Існує два варіанти вирішення даного питання: або через прийняття відповідного рішення місцевими радами, або шляхом проведення місцевого референдуму.

Слід зазначити, що Голови обох районних рад є представниками Блоку Юлії Тимошенко, Ваш блок також має більшість у міських радах Маневич та Любешова. Тому я, депутат Волинської обласної ради, голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації „Національний Альянс”, прошу Вашого сприяння у позитивному вирішенні даного питання, прошу Вас звернутися до фракцій Блоку Юлії Тимошенко у Любешівській та Маневицькій районних та міських радах з закликом бути послідовними та не піддаватися бажанням політичних маргіналів, якими сьогодні є члени КПУ; проявити політичну волю та відновити історичну справедливість, особливо зважаючи на те, що на Волині 2007 рік рішенням обласної ради проголошено роком Української Повстанської Армії та Генерала Романа Шухевича.

Якщо ж вирішити дане питання зусиллями блоку та депутатів неможливо, то я закликаю всі національні сили об’єднатися навколо проведення місцевих референдумів і таким чином покласти край спекулюванню свідомістю українців.

Зі свого боку, ми, як Всеукраїнська молодіжна організація «Національний Альянс» готові ініціювати проведення таких референдумів, забезпечити максимальну інформаційну кампанію. Ми всі повинні врешті-решт зламати стереотипи, покінчити з ганебним червоним минулим, трагічною сторінкою в житті нашого народу, зруйнувати ті фальшиві цінності, якими в очах деяких людей, переважно похилого віку, є пам’ятники Леніну. Ми повинні орієнтуватися на молодь, наше майбутнє, яке народилося вже у незалежній Україні. Тільки зламавши стереотипи і піднісши на щабель гідності українську національну ідею, ми зможемо розбудувати сильну та самодостатню державу.

Заздалегідь дякую за розуміння та підтримку!

Переконаний в нашій спільній позиції та нашій перемозі!

Слава Україні!

м. Луцьк        14 березня 2007 р.


Попередня новина2007 рік проголошено роком УПА та Романа Шухевича на Волині Наступна новинаІгор Гузь вимагає знести пам’ятник Леніну у Маневичах