У суботу, 24 лютого, у Львові зустрілися лідери двох правих об’єднань: Ігор Гузь, керівник Всеукраїнської молодіжної громадської організації „Національний Альянс”, та Олег Тягнибок, лідер Всеукраїнського об’єднання „Свобода”. Під час зустрічі йшлося в першу чергу про консолідацію правих сил, об’єднання зусиль для протистояння реваншу антиукраїнських сил. Наразі Національний Альянс планує налагодить тісні зв’язки з молодіжною структурою „Свободи” – організацією „Сокіл”.

Зокрема, передбачається спільна участь у заходах по відзначенню 65-ої річниці утворення Української Повстанської Армії, координації дій членів Національного Альянсу, депутатів Івано-Франківської, Волинської та Рівненської областей та депутатського корпусу ВО „Свобода”. Також домовлено про проведення зустрічей між активістами Національного Альянсу та „Свободи” на регіональних рівнях.

Такі зустрічі будуть постійними для того, щоб можна було чітко окреслити шляхи подальшої співпраці даних структур.

Перед зустріччю Ігор Гузь відвідав вечір в Палаці культури ім. Гната Хоткевича, організований львівським осередком „Свободи”, що був присвячений борцям за волю України – Петру Полтаві та Василю Андрусяку (Різун).

Для довідки: Нагадаємо, що подібна зустріч двох лідерів уже відбувалася 6 вересня 2006 року у місті Івано-Франківську. Вони представили кампанію “Національна мобілізація”, що мала на меті активізацію молоді та залучення її до громадсько-політичної діяльності. Тоді ж відбулись переговори Ігоря Гузя та Олега Тягнибока щодо спільної участі в Марші УПА в Києві 14 жовтня 2006 року.

Інформ-відділ ВМГО «Національний Альянс»


Попередня новинаМузичну школу №1 повернуто у комунальну власність Луцька Наступна новина2007 рік проголошено роком УПА та Романа Шухевича на Волині