18 липня Ковель відвідав депутат Верховної Ради України Андрій Парубій, який разом із депутатом Волинської обласної ради Ігорем Гузем зустрівся з громадою міста.

Зал у культурно-просвітницькому центрі був переповнений. Андрій Парубій повідомив, що мета його приїзду не лише зустрітися із людьми, але й розказати їм про початок всеукраїнської акції «Україна проти Януковича!». За словами народного обранця, ухвалення владною більшістю «мовного» закону стало останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння українського народу.

«Об’єднана опозиція «Батьківщина» в рамках акції «Україна проти Януковича» ініціює судовий позов до Президента з вимогою притягнути його до відповідальності за узурпацію влади. Кожен українець може підписатися під позовом, таким чином ми плануємо зібрати мільйон позовних заяв із вимогою засудити Януковича», – повідомив Андрій Парубій.

На думку депутата, сьогодні склалася така ситуація, що опозиція мусить відстоювати права людей не в парламенті, а на вулицях. Верховна Рада не здатна сьогодні нормально працювати, адже всі рішення ухвалююються не в сесійній залі, а на Банковій. А голосують за ці рішення руки «тушок» – депутатів, переважно бізнесменів, які пройшли в парламент, роздаючи солодкі обіцянки і гроші виборцям, а тепер виконують вказівки Януковича.

«Сьогодні в парламенті не вистачає таких людей як Ігор Гузь – чесних, відвертих і дієвих, без вкрадених мільйонів і бізнесу. А отже у Верховній Раді він буде захищати інтереси волинян, а не олігархів», – заявив Андрій Парубій. Присутні підтримали ці слова оплесками.

Потім Андрій Парубій передав слово депутату Волинської обласної ради Ігорю Гузю, який подякував присутнім за щирі емоції і хороші слова на його адресу.

Ігор Гузь зазначив, що на сьогодні влада і справді все більше і більше наступає на українців. І це стосується не лише мови. «Ми всі пам’ятаємо податковий кодекс, що фактично знищив малий бізнес, пенсійну реформу, відповідно до якої більшість працюючих не доживе до пенсії. Вони закривають школи і лікарні, проте із великими урочистостями дарують в клуб три нових вікна і кондиціонер», – заявив Ігор Гузь.

За словами депутата, на Волині влада намагається купити голоси людей, висуваючи по мажоритарних округах так-званих «незалежних» кандидатів, які дарують подарунки і роздають гроші виборцям. «По місту Ковель вже працює особа, яка накопичила мільйонні статки, скуповуючи у селян за безцінь молоко та торгуючи бензином. Обравшись до обласної ради за списками Партії регіонів та будучи членом її фракції цей депутат ретельно приховує свої політичні вподобання та розповідає всім, що є незалежним кандидатом, проте ми розуміємо на чиї інтереси працює ця людина», – повідомив Ігор Гузь.


Попередня новинаІгор Гузь: «На жаль, окремі депутати Шацької райради не захотіли захистити українську мову» Наступна новинаІгор Гузь вшанував загиблих воїнів-визволителів Старої Вижівки в роки Другої світової війни