28 липня в селі Тойкут відбулася зустріч селян із народним депутатом Андрієм Шевченком та депутатами Волинської обласної ради Ігорем Гузем та Анатолієм Грицюком.

Головним питанням яке турбувало селян це екологічна катастрофа на річці Турії, внаслідок якої відбувся масовий мор риби. Крім загибелі риби було знищено водну рослинність, яка почала гнити, внаслідок чого вода стала брудною і відчувається сморід. Селяни підозрюють, що це стало наслідком скиду стічних вод із підприємства «Ковельмолоко» співвласником якого є бізнесмен Степан Івахів.

Це не перший випадок загибелі риби в річці. Подібні випадки, за словами місцевих мешканців, трапляються постійно впродовж останніх чотирьох років. Причому забруднення і загибель риби спостерігається лише нижче по течії від молочного заводу. Селяни хвилюються чи не відіб’ється це на їх здоров’ї та чи не вплине на якість молока корів, які п’ють воду із забрудненої річки.

Андрій Шевченко завірив присутніх, що вивчить це питання і звернеться до Генеральної прокуратури із вимогою розібратися в причинах забруднення та покарати винних. Депутат звернувся до селян бути активними та повідомляти про подібні факти порушень для того щоб депутати від опозиції могли оперативно реагувати на них.

Після обговорення екологічної ситуації річки  Андрій Шевченко представив присутнім депутата Волинської обласної ради Ігоря Гузя, який буде балотуватися від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» за підтримки партії «Свобода» по Ковельському виборчому округу до Верховної Ради України.

Андрій Шевченко повідомив, що давно знайомий з Ігорем. «В 2001 році я зняв фільм «Обличчя протесту» про громадянські виступи проти режиму Кучми. Цей фільм важко було донести до людей, так як чинився шалений спротив зі сторони влади. І ось Ігор Гузь саме та людина, яка змогла організувати презентацію цієї роботи в Луцьку. З того часу ми товаришуємо з Ігорем», – повідомив Андрій Шевченко.

На думку Шевченка у Верховну раду мають прийти депутати із активною громадянською патріотичною позицією, які будуть в парламенті захищати інтереси виборців та працювати на користь Україні.

«Я знаю, що Ігор Гузь саме такий активний і дієвий депутат. Вірю, що за підтримки мешканців Ковельського району ми з Ігорем будемо колегами в наступному парламенті», – заявив Андрій Шевченко.

Олександр Машлай


Попередня новинаІгор Гузь: «Обласна рада додатково виділить понад 5,4 млн. гривень для Поліської зони Волинської області» Наступна новинаІгор Гузь – кандидат від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» по Ковельському виборчому округу