30 липня в Києві на всеукраїнському з’їзді партії «Батьківщина» депутата Волинської обласної ради Ігоря Гузя було затверджено кандидатом у народні депутати по мажоритарному виборчому округу №21, до якого входять Ковельський, Старовижівський, Ратнівський, Шацький райони та місто Ковель.

З’їзд відбувався в дворі київського офісу партії «Батьківщина» на вулиці Турівській, так як, за словами Олександра Турчинова, влада заборонила проведення заходу опозиції. На з’їзд окрім делегатів було запрошено представників засобів масової інформації, громадських організацій та дипломатів. Також захід відвідали представники політичних сил союзників партії «Батьківщина» по Об’єднаній опозиції – «Фронт Змін», «Народна самооборона», «Громадянська позиція», «Народний рух України», «Партія Реформи і порядок» та «За Україну!».

Олександр Турчинов, який вів з’їзд запропонував делегатам проголосували за виборчу програму Об’єднаної опозиції, яку протягом майже трьох місяців  українці мали змогу обговорити та доповнити своїми пропозиціями, а також затвердити список кандидатів у народні депутати по багатомандатному округу. Першим номером у списку опозиції буде Юлія Тимошенко – за таке рішення проголосували одностайно всі делегати з’їзду. П’ятим у списку буде  інший політв’язень – Юрій Луценко. Після голосування за список його одразу було надано представникам засобів масової інформації для вивчення.

Одним із питань порядку денного з’їзду було висунення кандидатів по одномандатних, мажоритарних округах. Олександр Турчинов оголосив, що по 21-му виборчому округу пропонується кандидатура депутата Волинської обласної ради Ігоря Гузя. Делегати зустріли цю пропозицію оплесками, що вже свідчило про підтримку даної пропозиції. Турчинов запропонував делегатам підтримати дане рішення про висунення Ігоря Гузя на що отримав одностайну підтримку присутніх.

Ігор Гузь – депутат Волинської обласної ради, заступник керівника обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина». Депутат має корені із села Смідин Старовижівсько району, по цьому ж округу його було обрано до обласної ради в 2010 році.

Ігор Гузь в політиці з 2002 року, тоді він став одним із наймолодших депутатом Луцької міської ради, обраний був по одному із мажоритарних округів в місті Луцьку. В 2006 році був обраний до Волинської обласної ради, ставши також наймолодшим депутатом ради. В 2010 вдруге обраний до обласної ради, тепер вже по одномандатному виборчому окрузі по своєму рідному Старовижівському району.

З травня 2012 року Ігор Гузь, рішенням Об’єднаної опозиції «Батьківщина», був призначений відповідальним за північні райони Волинської області – райони так званого Поліського регіону. За цей час депутатом було проведено більше 100-та зустрічей із жителями Ратнівського, Шацького, Старовижівського та Ковельського районів для досконального вивчення проблем регіону та їх вирішення.

За підтримки депутата зрушено із «мертвої точки» питання повернення Велимчанській  лікарні статусу дільничної, яка на сьогодні, незважаючи на те що вона обслуговує тисячі селян, переведена на денний стаціонар. Для вирішення даної проблеми Ігор Гузь залучив народного депутата Геннадія Москаля, який звернувся із офіційним запитом до віце-прем’єр-міністра України-міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової із вимогою вирішити проблему Велимчанської лікарні.

Будучи членом постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики Ігор Гузь разом із своїм колегою, головою комісії Анатолієм Грицюком домігся виділення 5,4 млн. грн. в рамках коштів додаткової дотації з державного бюджету на райони Поліського регіону Волинської області. Гроші переважно будуть направлені на заміну котлів у сільських школах, дитячих садках та медичних закладах поліських районів. Окрім того за ці кошти буде придбані сміттєвози для селищ Ратне та Люблинець Ковельського району, проведено капітальні ремонти дитячо-юнацької спортивної школи ім. Є.М. Кондратовича в місті Ковель та спортивного залу Ратнівської дитячо-юнацької спортивної школи.

Саме за таку активну позицію депутата  при відстоюванні прав виборців Поліського регіону керівництво Об’єднаної опозиції «Батьківщина» та делегати з’їзду запропонували Ігору Гузю балотуватися по мажоритарному виборчому округу до якого входять Ковельський, Старовижівський, Ратнівський, Шацький райони та місто Ковель.


Попередня новинаАндрій Шевченко: «Я вимагатиму в Генпрокуратури покарати винних в екологічній катастрофі на Турії» Наступна новинаІгор Гузь: «Знищуючи українську мову, влада кинула виклик кожному українцю!»