23 липня під час  засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики в рамках коштів додаткової дотації з державного бюджету було запропоновано виділити для Ратнівського району 4,062 млн. грн. та 879 тис. грн. із обласного. Це рішення також підтримав і депутат Волинської обласної ради, член комісії Ігор Гузь.

Так на місто Ковель та Ковельський район виділено 1,388 млн. грн., на Ратнівський  – 2,6 млн. грн. на Старовижівський – 774 тис. грн., на Шацький – 135 тис. грн., Любомльський – 180 тис. грн. та Камінь-Каширський – 300 тис. грн.

Левову частку коштів – понад 4,5 млн. грн комісія вирішила направити на заміну котлів у сільських школах, дитячих садках та медичних закладах поліських районів. Окрім того за ці кошти буде придбані сміттєвози для селищ Ратне та Люблинець Ковельського району, проведено капітальні ремонти дитячо-юнацької спортивної школи ім. Є.М. Кондратовича в місті Ковель та спортивного залу Ратнівської дитячо-юнацької спортивної школи.

Крім того 879 тис. грн. планується виділити з обласного бюджету на проведення капітальних ремонтів у амбулаторії села Буцинь і в школах сіл Сереховичі та стара Гута Старовижівського району, а також будівництва переходу між корпусами школи в селі Смідин. Крім того за ці кошти планується відремонтувати систему опалення в школі села Світязь та Ковельської міської гімназії.

Депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь повідомив, що він неодноразово звертався до голови постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики Анатолія Грицюка із проханням виділити кошти на дані об’єкти в Поліських районах області. І за активної підтримки голови комісії вдалося прийняти позитивне рішення.

За словами депутата, на найближчій сесії обласної ради  дане рішення має бути підтримане народними обранцями. «Тому я буду робити все, що від мене залежить, щоб дана пропозиція була проголосована депутатами. Опозиційні фракції вже заявили про свою підтримку, тому я вірю що рішення про виділення 5,4 млн. грн. на північні райони області буде прийняте», – заявив Ігор Гузь.

На думку депутата затягувати із даним питанням неможна, адже чергова сесія обласної ради відбудеться 5 вересня і тому лишається дуже мало часу для проведення робіт на які виділяються кошти.


Попередня новинаІгор Гузь вшанував загиблих воїнів-визволителів Старої Вижівки в роки Другої світової війни Наступна новинаАндрій Шевченко: «Я вимагатиму в Генпрокуратури покарати винних в екологічній катастрофі на Турії»