До закінчення виборчої кампанії залишається менше місяця. А це значить, що і моя особиста кампанія виходить на фінішну пряму. Нагадаю, 30 липня на з’їзді всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» мене було висунуто кандидатом в народні депутати України по виборчому округу №21, що включає Ратнівський, Шацький, Старовижівський, Ковельський райони та місто Ковель.

Приємно, що мою кандидатуру також підтримало всеукраїнське об’єднання «Свобода» та особисто його лідер – Олег Тягнибок.

Чому зупинились саме на моїй кандидатурі та саме у цьому виборчому окрузі? Думаю, причин декілька:

1.    Я місцевий, моя родина родом з села Смідин Старовижівського району, і тому на кожній зустрічі з виборцями я без тіні сумнівів звертаюсь до них «Земляки!». В більшості своїй виборці хочуть обрати депутата, корені якого з виборчого округу.

2.    У 2010 році мені вдалося заручитись підтримкою виборців, що проживають на Старовижівщині, і стати депутатом Волинської обласної ради саме по округу №27. Це зробити було нелегко, адже моїми суперниками були голова Старовижівської РДА Володимир Семенюк та головний лікар Старовижівської ЦРЛ Лариса Корець. Проте, завдяки підтримці опозиційних партій та безпосередньому контакту з виборцями, обрали саме мою кандидатуру.

3.    Я ніколи не займався бізнесом, тому з огляду на цей фактор на мене неможливо натиснути. Я не приховую своїх ідеологічних та політичних поглядів і є нещадним критиком режиму Віктора Януковича і його волинських посіпак.

4.    Останні десять років люди довіряють мені відстоювати їхні інтереси, обираючи депутатом різних рівнів органів місцевого самоврядування. У 2002 році – депутатом Луцькради по округу №44, у 2006 році – наймолодшим депутатом Волиньради, а у 2010 році, як я вже писав вище, депутатом Волиньради по виборчому окрузі №27 на Саровижівщині.

Отже, мене висунули кандидатом, і вже два місяці я працюю в означеному напрямку. Що вдалося зробити і які основні вектори передвиборчої діяльності?

В першу чергу хочу відмітити, що за цей короткий час вдалося заручитися підтримкою багатьох авторитетних людей, які проживають на території округу.

У місті Ковелі спільно працюємо з депутатом міськради Михайлом Любчуком, депутатом Волиньради Віктором Радчуком, депутатами Ковельради, що належать до Батьківщини, Фронту змін та Свободи. В нашій команді є і громадські діячі: Марія Хотинська, Яків Лавренко, Богдан Бачук, Василь Крецул, Василь Музичук, Борис Зінчук.

На Ковельщині в команді з Віктором Лук’янчуком – депутатом Ковельської районної ради та головою Волинської Асоціації фермерів і приватних землевласників. Разом з нами заступник голови Ковельської районної ради Галина Коляда, голова фракції «Фронт Змін» Богдан Конопацький, голова фракції «Батьківщина» Сергій Повар, депутати свободівці Юрій Мельник та Юрій Поліщук. В нашій команді і депутат Волиньради Василь Васковець.

На Ратнівщині моєю довіреною особою є депутат районної ради, керівник виборчого штабу Об’єднаної опозиції Адам Харламович. Підтримав мою кандидатуру і голова Ратнівської районної ради Микола Макарук, а також депутати нашоукраїнці. В нашій команді голова фракції «Батьківщина» Володимир Ярмошук, голова депутатської групи «За демократичну Ратнівщину» Віталій Бірук і депутат-свободівець Микола Горбачук.

На Старовижівщині моєю довіреною особою є депутат Волиньради, журналістка з багатолітнім стажем роботи на цій ниві Валентина Блінова. Серед однодумців – керівники районних організацій партій  «Батьківщина» – Володимир Блінов, «Свобода» – Іван Омельчук, «Наша Україна» – Василь Романюк, «Народний рух України» – Володимир Вавриш.

У Шацькому районі в нашій команді керівник виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Володимир Захарко та голова районної організації «Батьківщина» Ольга Сахарук.

До роботи у моєму виборчому штабі залучені побратими, з якими в одній команді працюю не один рік, а з деякими вже більше ніж десятиліття. Це і депутат Луцькради Павло Данильчук, депутат Луцької районної ради Олексій Панасюк, мої помічники-консультанти Андрій Бокоч, Олександр Машлай та Андрій Хведчак. В нашій команді голова молодіжної організації «Фронту змін» у Волинській області Оксана Лойко, голова Волинської організації «Національного Альянсу» Майя Москвич, громадські активісти Наталя Будчик, Анна Антонюк, Юлія Грищук, Богдан Бальбуза, Дмитро Зінченко, Олена Ковальчук, Андрій Бублій та багато інших.

Що зроблено за два останні місяці? Вважаю, титанічна робота. Було підібрано сотні членів дільничих комісій та спостерігачів. Налагоджено поширення агітаційною продукції у найвіддаленіші села округу та систематичні публікації в місцевій пресі. Проведено десятки різноманітних акцій, в тому числі і такі, які отримали широкий розголос: «Врятуємо Світязь!» та «Геть молочну мафію!». Вони безпосередньо не пов’язані з виборами, але направлені на вирішення важливих для громади питань.

Особисто мені вдалося провести більше трьохсот зустрічей з виборцями у селах та селищах, в трудових колективах і в дворах міста Ковеля. В цьому допомагають колеги народні депутати України: Леся Оробець, Андрій Шевченко, Генадій Москаль, Борис Тарасюк та Андрій Парубій, за що я їм сердечно дякую.

Що ж стосується основних суперників, то їх двоє. Владна машина в особі голови Волинської ОДА зробила ставку на місцевого олігарха, президента концерну «Континіум» Степана Івахіва. Варто зазначити, що Івахів розпочав виборчу кампанію у статусі депутат Волиньради, куди пройшов п’ятим номером виборчого списку Партії регіонів. Хоча за деякий час, з огляду на тотальне несприйняття цієї партії-банди виборцями, був змушений вийти і з партії і з фракції. Але чи надовго?

Тільки у офіційній декларації цей молодий чоловік (44 роки) вказав про 97 мільйонів гривень на рахунках у банках та ще 58 мільйонів гривень у цінних паперах. Хоча, ще у 2011 році він потрапив у «Золоту сотню» найбагатших людей України (38 місце за рейтингом журналу Корреспондент), з капіталом, за оцінками журналістів видання, близько 312 мільйонів доларів. Відзначаючи тільки один актив кандидата в народні депутати Івахіва С.П. – 396 заправок West Oil Group (WOG), і для багатьох стане зрозуміла його фінансова міць.

Після того, як 18 листопада 2011 року головний офіс «Континіуму» у будинку №38 на вулиці Кременецькій в Луцьку блокували працівники СБУ, які проводили слідчі дії пов’язані із кримінальною справою, порушеною за фактом розтрати посадовими особами ДП «Укрзалізничпостач» державних коштів обсягом майже 200 мільйонів гривень, можу зробити висновок, що обоє континіумівців – Івахів та Єремєєв напевне зрозуміли, що в подальшому їм конче необхідний депутатський мандат, а точніше, наслідок його здобуття – депутатська недоторканість.

Виборча кампанія цього кандидата проста, як двері. Перший етап, ще задовго до старту офіційної кампанії, полягав у відвідуванні кожного населеного пункту округу та визначення «завдань» які треба «вирішити». За декілька наступних місяців ці проблеми у вигляді наданих вікон та дверей, ноутбуків та кондиціонерів, музичної апаратури та стільців, лавок та дитячих майданчиків, велосипедів та скутерів були «вирішені». Тоді відбувся наступний об’їзд міст, селищ, сіл та хуторів де «спеціально навчені люди» «щиро дякували» благодійнику та меценату.

За підрахунками нашої аналітичної групи цим кандидатом вже витрачено на округ близько 4 мільйони доларів, а після останнього соціологічного опитування проведеного його ж штабом, цей фінансовий потік може збільшитись у рази, у зв’язку з не зовсім втішними для нього результатами опитування.

Мушу визнати, що Степан Петрович людина працездатна і особисто відвідує кожне село округу та, незважаючи на слабкі ораторські здібності, спілкується з виборцями.

Другим кандидатом, що представляє табір біло-блактних – є голова Ковельської райдержадміністрації, член ПР Іван Смітюх. Його рідний брат – Григорій Смітюх на даний момент є народним депутатом від ПР та, по сумісництву, являється власником центрального офісу цієї партії, що на вулиці Липській у місті Києві.

Чому за перемогу борються два регіонали? І у їхньому «болоті» присутні конфлікти. Більше року тому саме Григорій Смітюх розглядався як єдиний та узгоджений провладний кандидат, що мав взяти на абордаж поліський округ. Але, через маніпуляції голови Волинської ОДА Бориса Клімчука, ним став його давній бізнес-партнер Степан Івахів. Проте, брати Смітюхи не знітились, Григорій отримав прохідне 49 місце у списку регіоналів, а його брат – Іван, висунувся кандидатом в народні депутати саме по виборчому округу №21

Варто зазначити, Іван Смітюх людина далеко не бідна, та й ще маючи прямі важелі впливу на адміністративний апарат Ковельської РДА, розгорнув бурхливу виборчу кампанію. Нещодавно, агітатори Степана Івахіва заклеїли образливими плакатами паркан вілли Смітюха, що суттєво підлило масла у вогонь в і так не надто теплі стосунки до останнього часу членів фракції ПР у Волиньраді.

Мушу зазначити, що у виборчій кампанії беруть участь два технічні кандидати, що за нашими даними перебувають на зарплаті у штабі молочно-бензинового олігарха. Перший – це Василь Байцим, депутат Волиньради та по-сумісництву заступник Луцького міського голови, виключений з партії та фракції «Батьківщина» за зраду опозиційної сили. Другий – Олександр Кононович, представник Комуністичної партії, свого часу битий українськими патріотами за спробу збору коштів на встановлення пам’ятника кату українського народу Йосипу Сталіну в місті Луцьку.

Ці діячі активної виборчої кампанії не проводять, з виборцями не зустрічаються, а спеціалізуються на постійних судових процесах (перший – проти кандидата Смтюха І.Є., а другий – проти Гузя І.В.), які «за відсутності складу злочину» поки програють.

Не зважаючи на мільйони витрачені суперниками та застосування адміністративного ресурсу з боку представників органів державної влади, я та моя команда йдемо на перемогу. Відчуваємо підтримку людей, котрі вірять, що команда Об’єднаної опозиції «Батьківщина» та всеукраїнського об’єднання «Свобода» зможуть протистояти режиму Януковича та змінити ситуацію в країні та краще.

Але для того аби довести справу до переможного кінця потрібна Ваша допомога. Спробую тезово викласти основне:

1.    Я маю обмежені ресурси, тому кожна копійка на великому рахунку. Маєте можливість допомогти, будемо дуже раді. Навіть сто гривень будуть при нагоді. Приймемо і будь-яку іншу матеріальну чи технічну допомогу, зокрема надання транспорту чи поліграфічних послуг.

Хто бажає допомогти, зверніть увагу, щоб працівники банку не забували зазначати номер відділення «Ощадбанку» – ТВБВ № 10002\0119. Інакше, мені кажуть, гроші можуть загубитися.

Мій рахунок: р/р 26437500475766 ідент. код 2996104198 МФО 303398 ТВБВ № 10002\0119

Ковельська філія Волинського обласного управління АТ «Державний ощадний банк України». Ось ще раз зразок заповнення поля реквізиту «Призначення платежу»: +;3; Іванюк Іван Іванович; 11.11.1959; м. Ковель, вул. Незалежності, 13, кв.14; внесок до виборчого фонду Гузя І.В.

Перевіряйте, будь ласка, платіжну квитанцію, яку дають вам банківські працівники на підпис. Скорочуйте неважливе: наприклад до 1959 не треба писати «р.н.», не потрібні зайві пробіли між словами.

Важливо: внески можуть робити лише фізичні особи громадяни України. Максимальна сума внеску від однієї фізичної особи: 22 360 грн. Імена та внески жертводавців будуть опубліковані на моєму сайті (окрім тих, хто побажає залишитись анонімом), за кожну копійку – я дам звіт!

2.    Ми хочемо на кожну виборчу дільницю нашого округу направити спостерігачів, що не будуть орієнтовані на місцеву політичну еліту, а будуть повністю незаангажованими. Тому, якщо Ви зможете виділити два дні для такої роботи, а саме 28 та 29 жовтня, будемо безмежно раді. Особлива потреба в тих, хто є журналістом чи юристом, адже саме від Вас в більшій мірі може залежати компетентне спостерігання на виборчих дільницях. Прошу писати мені на igor_guzj@yahoo.com і ми обумовимо всі технічні питання.

3.    Очевидно, на останній тиждень виборчої кампанії нам би не завадили досвідчені агітатори, котрі можуть йти до людей і переконувати підтримати опозиційні сили та мою скромну персону. Проїзд, проживання та харчування забезпечимо. Зголошуйтесь!

4.    У нас є потреба в додатковому розміщенні агітаційних матеріалів (біг-бордів, розтяжок на балкони, стендів). Маєте можливість розмістити у себе на обійсті або виділити інше місце, там де його побачить велика кількість людей – будемо дуже вдячні.

5.    Маєте можливість допомогти в організації зустрічі кандидата з виборцями у Вашій установі, селі, селищі чи дворі багатоповерхівок? Дайте знати і за декілька днів будемо у Вас.

6.    Володієте інформацією, щодо намагання здійснити підкуп виборців або ж безпосередньо побачите фальсифікацію під час підрахунку голосів виборців на дільницях – пишіть або дзвоніть нам! Будемо спільно чини опір злочинцям!

7.    Маєте можливість допомогти  творчо, долучитись до штабної роботи, писати, макетувати, клеїти чи просто покращити стратегію чи тактику виборчої кампанії в окрузі – пишіть! Почуємо всіх!

З нетерпінням чекаю на пропозиції! І, до боротьби! Адже доля країни, зокрема, вирішується і тут, на Поліссі! Не дамо регіоналам та олігархам знову керувати нашою країною!

З повагою, Ігор Гузь


Попередня новинаУ Ковелі до членів ДВК включили покійницю Наступна новинаУ Ковелі та Ковельському районі невідомі знищують агітацію опозиції