Експерти назвали тих політиків, які, на їх думку, несподівано досягли політичних успіхів в 2012 році – тих, хто гідний називатися «політиком-несподіванкою» року. На думку експертів таким політиком гідний назватися Євген Мельник (40 % голосів), депутат облради Ігор Гузь (20%), секретар Луцької міської ради і голова виборчого штабу “Батьківщини” Григорій Пустовіт (8%) та нардеп-свободівець Анатолій Вітів (8%).

Меншу кількість голосів експертів отримали голова партії УДАР на Волині, нардеп Юрій Савчук, нардепи Ігор Єремеєв та Валерій Черняков, кандидати у нардепи Роман Карпюк та Ігор Алєксєєв.

Разом з тим найбільш успішним регіональним політиком року на Волині назвали голову Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука – такими є результати опитування експертів, яке провів Центр політичного аналізу і виборчого консалтингу.

Експерти, відповідаючи на питання «Кого ви вважаєте найбільш успішним регіональним політиком 2012 року?» найбільше голосів – 40 % віддали Борису Клімчуку.

Цікаво, що в такому ж рейтингу найуспішніших політиків року, який ЦПАВК складав наприкінці 2011 року, на першому місці теж був голова ОДА Борис Клімчук. Проте цього разу – у 2012-му – за нього віддали свої голоси на 25 % менше експертів.

На другому місці – народний депутат від ВО «Свобода» Євген Мельник: він набрав 16% голосів експертів. Стільки ж назвало найуспішнішим політиком року ще одного нардепа – Ігоря Палицю.

Іншим двом нардепам – свободівцю Анатолію Вітіву і самовисуванцю Ігорю Єремеєву – експерти віддали по 12% голосів.

Як зазначив виконавчий директор Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Шелеп, попри регулярні чутки про зміну очільника області, попри зміну керівників в правоохоронних органах Волині позиції Бориса Клімчука залишаються сильними.

«За рік в області не відбулося особливих потрясінь для вертикалі виконавчих органів влади. Окрім того, економічна та політична ситуація перебуває під контролем Бориса Клімчука, він займає лідируючі місця в національних рейтингах за соціально-економічними показниками», – зазначив Шелеп.

«Попри намагання деяких опозиційних депутатів, обласна та районні ради не стали самостійними політичними гравцями, а й далі здебільшого орієнтуються на голову облдержадміністрації», – сказав Михайло Шелеп, підводячи підсумки політичного року на Волині.

Проте, одним з сигналів того, що позиції Бориса Клімчука в очах київського керівництва не надто міцні, може бути той факт, що за три роки президентства Віктора Януковича місцеві чиновники так і не змогли переконати його відвідати Волинь, вважають у ЦПАВК.

ВолиньPOST


Попередня новинаІгор Гузь вважає, що влада змушує передплачувати «районки» та лояльні до регіоналів газети + ФОТО Наступна новинаВолиняни купилися за гречку – екс-кандидат у нардепи