48 депутатів Вролинської обласної ради підтримали депутатський запит Ігоря Гузя до прокурора Волинської області Андрія Параки та голови Волинської ОДА Бориса Клімчука з приводу ситуації, що склалася на території села Копачівка Рожищенського району.

388 мешканців села виступають категорично проти вивезення твердого побутового сміття в рукотворне урочище Долина. Жителі села вважають, що голова Кременецької сільської ради збагачується за рахунок збору грошей (під виглядом благодійних внесків), а також причетний до розкрадання піску. Своїми злочинними діями сільський голова не тільки наніс шкоду навколишньому середовищу, а й створив небезпеку для життя людей та дітей які працюють та відпочивають на даній території.

Котловани глибиною 3 метри та насипи викопаного піску висотою 4 метри не огороджені і несуть загрозу життю. Утворені котловани після заготівлі будівельного піску, в сезон дощів заповнені водою, сміттям та болотяною сумішшю. Варто зазначити, що на території яка прилягає до сміттєзвалища проживає 16 школярів та 32 дитини дошкільного віку.

Тому реальним виходом з цієї ситуації є закриття сміттєзвалища та вивезення побутових відходів до упорядкованого полігону побутових відходів у селі Брище.

На жаль попередні звернення представників громади села до прокурора району п. Касарди, начальника районного відділу МВС п. Басалика та сільського голови п. Хведчака не дали жодних результатів.

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаДепутат облради звинуватив ДАІшників у корупції Наступна новинаКлоунада