Під час традиційної «тридцятихвилинки» озвучення запитів депутат Ігор Гузь оприлюднив звернення до Генерального консула Республіки Польща у Луцьку Томаша Яніка про ухвалу Сейму Республіки Польща від 15 липня щодо «трагічної долі поляків на Кресах Всходніх».

Як відомо з повідомлення ВОО ВО «Свобода», в ухвалі окупаційну сутність Армії Крайової та інших польських збройних формувань прикривають облудливими словами про «захист цивільного населення». Польська влада безпідставно звинувачує ОУН та УПА в «етнічних чистках».

За словами Ігоря Гузя, такі ухвали польського Сейму є неприпустимими з огляду на проведення Євро-2012, спрощення прикордонного руху між двома сусідніми країнами. Депутат заявив, що вимагатиме передати відповідне звернення до Надзвичайного та Повноважного посла Республіки Польща в Україні Яцека Ключковського. «Говорити про етнічні чистки – це є брехня і неправда…Такі заяви у стінах польського Сейму нагнітають ситуацію», – заявив Ігор Гузь та нагадав, що протягом каденції і обласної ради і парламенту українська влада не приймала аналогічних «провокаційних» рішень.

Позицію Гузя підтримав у заступник голови Волиньради Борис Загрева, запропонувавши підготувати і скерувати відповідне звернення від депутатського корпусу обласної ради до Верховної Ради України та Парламентської Асамблеї «Україна-Польща». А Микола Романюк зазначив, що звернення необхідно скерувати і до МЗС України і до Президента України.

«Мовчати ми не маємо права», – заявив Романюк.

А депутат Олександр Свирида, у даній ситуації запропонував використовувати усі можливості донесення позиції української сторони, включаючи акції протесту під консульствами.

Волинська правда


Попередня новинаУкраїна – не «адвокат» Білорусі перед Європою, – Ігор Гузь Наступна новинаІгор Гузь: Сесія Волинської обласної ради вкотре перетворилася на посміховисько