Керівник Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний Альянс» Ігор Гузь висловився проти того, аби наша держава стала «адвокатом» Білорусі перед європейськими державами. Про це 23 липня йшлося під час прес-конференції щодо реальної ситуації опозиції у сусідній державі, – інформує репортер «Волинських Новин».

Ігор Гузь зауважив, що більш ніж півроку влада нашої сусідки намагається лібералізувати стосунки із опозицією, роблячи «реверанси» у бік європейських держав. Таким чином, останні мають піти на певні поступки для Білорусі.

«Адвокатура» України у цьому випадку не припустима – такою є позиція «НацАльянсу». Адже, хоча й ця країна просувається у демократичний світ, жодних поступок для свободи слова чи преси не робиться. А проведення масових акцій придушується силовими методами.

«Ми обурюємося і протестуємо проти «адвоката». Змін немає, лише геополітичні, але це вже справа Лукашенка або держави. Проте у Європі ця країна прийде лише зі свободою слова. Також білоруська опозиція проти того, щоб Лукашенка визнали на Заході без справжньої лібералізації суспільства» – додав пан Гузь.

Волинські новини


Попередня новинаУ Луцьку з’явиться білоруський центр, аби позбавити волинян від стереотипів? Наступна новинаГузь переконав облраду звернуться до Ющенка, аби той оцінив «скандальну» ухвалу польського Сейму