За нинішньої влади євроінтеграція України буде неефективною, – вважає депутат Волиньради Ігор Гузь. Про це йшлося під час круглого столу, який відбувся з ініціативи Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу у п’ятницю, 15 листопада.

«Угода між Україною та ЄС в такому тупіку. Європейські політики пропонують різні варіанти, українські владці поки думають. Але час ще є. ЄС вирішив не приймати остаточного рішення, дати шанс для України», – висловив думку виконавчий директор ЦПАВК Михайло Шелеп.

«Імідж влади впаде до мінімального рівня особливо на Заході (в країнах Євросоюзу, – ред.). Якщо зараз Україна втрати шанс, то найближчі два роки ми до цього не повернемось… Бізнес, який працює з Заходом, втратить. Ті галузі, які переорієнтувалися(на торгівлю з Євросоюзом, – ред.), будуть нести збитки. Але для країни загалом це втрата можливостей для модернізації… зниження конкурентоспроможності», – пояснив голова ЦПАВК Михайло Наход.

Народний депутат України Анатолій Вітів розкритикував українську владу за зволікання із виконанням вимог ЄС: «Для України це буде трагедія. Нам історія в нашій історії Україна мала кілька шансів вийти з того азійського кодла. Чому важлива Європа? Бо там поважають права людини. «Я хазяї – ти дурак» – принцип Азії».

«Питання(Юлії, – ред.)Тимошенко є лакмусовим папірцем, чи українська влад хоче відмовитись від азійських способів управління. В опозиції є шанс навчитися домовлятися і єдиним фронтом вибороти владу. Але чинник східного сусіда є надто потужним. Будуть великі проблеми і, наврядче, угода буде підписана», – зазначив регіональний координатор Комітету виборців України Юрій Кресак.

Депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь розповів, що за нинішньої влади євроінтеграція України буде неефективною.

«Треба розуміти, що Янукович – це пахан, людина яка має царське мислення. З ним нам не по дорозі… ми говоримо про свідомість європейську, стандарти. Якщо в кінці 2013 року не буде підписана(угода з ЄС, -ред.), то в 2014 теж не буде. Потрібна категорична зміна влади», – зазначив Гузь.

Голова громадської організації «Фонд місцевого розвитку» Петро Верзун відзначив, що звільнення Юлії Тимошенко не є головним чинником підписання угоди з ЄС.

«Юлія Тимошенко не цікавить навіть уже Кваснєвського (член спостережної місії ЄС в Україні, – ред.). Давно це не основний аргумент», – пояснив Верзун.

ВолиньPOST


Попередня новинаПару слів про Ірину Фаріон та КПРС... Наступна новинаСБУ