Останні два дні виявилися насиченими політичними подіями: мужнє рішення Президента України Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради, ейфорія в лавах опозиції, відмова коаліції та Кабінету Міністрів виконувати Указ Президента. Народ, затамувавши подих, чекає, чим воно все закінчиться. Прокоментувати ситуацію, що склалася, ми попросили Ігоря Гузя, голову Всеукраїнської молодіжної громадської організації „Національний Альянс”, депутата Волинської обласної ради.

„Безумовно Національний Альянс підтримує рішення Президента про розпуск парламенту. Таке рішення є конституційним і цілком обґрунтованим. Інакшого виходу з кризи, що склалася внаслідок узурпації влади більшістю, я не бачу. Більше того, ми закликаємо Президента розправитися з тими, хто спробує порушити чинне законодавство і не підкоритися даному Указу, хто провокуватиме ситуацію, нагнітатиме атмосферу всередині суспільства. Якщо коаліція настільки упевнена, що її електоральна підтримка зросла з часу виборів 2006 року (а її представники неодноразово робили такі заяви), то, відповідно, вона не повинна боятися перевиборів, що відбудуться 27 травня 2007 року.

Як показав час, найбільша проблема цього скликання – це наявність величезної кількості олігархів, які керуються виключно власними фінансовими інтересами, а тому стають „перебіжчиками”. Натомість національно-патріотичні сили були представлені слабо. Тому ми також закликаємо усі політичні сили правого спрямування ( ВО „Свобода”, Українська Республіканська Партія „Собор”, Конгрес Українських Націоналістів, Українська Народна Партія, Народний Рух України) об’єднатися в один потужний блок і разом іти на перевибори. В свою чергу Національний Альянс готовий підтримати ці політичні сили.

У випадку, якщо провладна коаліція намагатиметься саботувати перевибори, наша організація, яка була утворена з активних учасників Помаранчевої революції, готова знову вийти на Майдан. Нам не вперше відстоювати свій вибір і своє право. Але все-таки сподіваємося, що до силового протистояння не дійде, і ситуація стабілізується.”

Прес-служба ВМГО “Національний Альянс”


Попередня новинаІгор Гузь вимагає знести пам’ятник Леніну у Маневичах Наступна новинаЗвернення ВМГО „Національний Альянс” до керівництва блоку „Українська правиця”