У вівторок, 13 березня, відбулося засідання Маневицької районної ради. Після прийняття Програми патріотичного виховання молоді району на 2007-2010 рр. слово взяв Ігор Гузь, депутат Волинської обласної ради, голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації „Національний Альянс”. Він запропонував розпочати патріотичне виховання молоді із знесення пам’ятника Леніну, що знаходиться перед Маневицькою райдержадміністрацією.

Він наголосив на важливості прийняття програми, за яку депутати проголосували одноголосно, а також нагадав про рішення Волинської обласної ради, яким 2007 рік проголошено на Волині Роком Української Повстанської Армії та Роком пам’яті видатного сина української нації – генерала УПА Романа Шухевича (Тараса Чупринки).

Він запропонував в рамках відзначення 65-ої річниці створення УПА та 100-річчя з дня народження Романа Шухевича зняти пам’ятник Леніну, що гордо височіє на центральній площі Маневич. Така заява викликала бурхливу реакцію у фракції комуністів, чисельність якої складає „аж” три депутати.

Згідно чинного законодавства існує два варіанти вирішення даного питання: або на рівні органів місцевого самоврядування шляхом прийняття відповідного рішення, або шляхом проведення місцевого референдуму.

Тому Ігор Гузь заявив, що звернеться з відкритим листом до Юлії Тимошенко, лідерки одноіменного блоку із проханням вплинути на депутатів її фракції у Маневицькій районній та селищній радах з метою сприяння у знесенні або демонтажу та перенесенні в інше, менш людне місце пам’ятника Леніну у Маневичах, а також Любешові, ще одному районному центрі Волинської області, на центральній площі якого теж стоїть пам’ятник „вождю світового пролетаріату”.

Якщо ж вирішити дане питання зусиллями блоку та депутатів неможливо, то ВМГО „Національний Альянс” готовий допомогти у проведенні місцевого референдуму.

Для довідки: У 1991 році в Маневичах було проведено місцевий референдум з питання знесення пам’ятника Леніну. Тоді населення не підтримало цей задум. Але чи не забагато часу минуло відтоді? Невже за 16 років нічого не змінилося у свідомості українців?

Прес-служба ВМГО „Національний Альянс”


Попередня новинаВідкритий лист до Юлії Тимошенко Наступна новинаІгор Гузь: „Національний Альянс підтримує рішення Президента про розпуск Верховної Ради”