В неділю в Києві разом із іншими кандидатами в народні депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Ігор Гузь, який буде балотуватися по Ковельському виборчому округу, склав присягу на вірність українському народу.

В центральному офісі партії «Батьківщина» на вулиці Турівській зібралися всі 450 кандидатів, які балотуються від Об’єднаної опозиції. Спочатку свій підпис під присягою поставив Арсеній Яценюк. Він повідомив, що перший номер списку «Батьківщини» – Юлія Тимошенко свою присягу підписала кров’ю, адже перебуваючи рік за гратами вона вже довела свою вірність ідеям і українського народу. Далі свої підписи поставили кожен з кандидатів-опозиціонерів ті що будуть балотуватися по списку і по одномандатному округу.

В присязі вказано, що в разі обрання кандидата депутатом він зобов’язується вступити до фракції партії «Батьківщини» та не полишати її до кінця каденції. Також кожен майбутній депутат буде всіма силами сприяти звільненню політичних в’язнів – Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Крім того кандидати пообіцяли голосувати за імпічмент Президента Януковича та підтримати законопроект про відкликання народного депутата.

Одним із кандидатів, що поставив свій підпис під присягою був і депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь, якого Об’єднана опозиція «Батьківщина» висунула кандидатом  по мажоритарному округу № 21 із центром в місті Ковель. «Я вважаю, що кожен депутат має бути відкритим перед виборцями і близьким до народу, тому підписання такої присяги, це ще один крок до більшої відповідальності народного обранця перед тими хто його обрав», – заявив Ігор Гузь.


Попередня новинаІгор Гузь: «Знищуючи українську мову, влада кинула виклик кожному українцю!» Наступна новинаБорис Тарасюк: «Ковель буде мати вищий навчальний заклад»