Під час сесії Волинської обласної ради 27 квітня депутати планують звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, районних, міських, селищних, сільських рад Волині щодо посилення боротьби з пияцтвом та алкоголізмом. Про це 21 квітня йшлося під час засідання колегії Волиньради.

За словами голови Волинської обласної ради Анатолія Грицюка, на Волині існує проблема поширення алкоголізму. З цього приводу навіть було два звернення громадян під час вчорашньої телефонної лінії у редакції газети «Волинь-нова». Через часткову зайнятість волиняни, особливо у сільській місцевості, не знаходять кращого заняття, окрім пияцтва. Але «в містах самогонку гонять ше крепше, ніж у селах», – каже Грицюк.

Депутат Волиньради Богдан Дівнич вважає, що в контексті цього питання варто розібратися з нічними закладами. Його колега Ігор Гузь зазначив, що під час сесії варто заслухати представника органів міліції щодо статистики злочинів «алкогольного» спрямування. Заступник голови Волинської облради Борис Загрева стверджує, що у цьому напрямку міліція «не до кінця ефективно працює». Посадовець наголошує – у кожному селі мешканці знають, де продають самогон. Ігор Гузь розповів, що «одна бабка» у під’їзді будинку його батьків уже 20 років торгує самогонкою. У відповідь депутат облради Петро Пронь порадив своєму колезі самому боротися з цим явищем. «Як депутат може боротись з самогонкою?» – поцікавився Гузь.

Анатолій Грицюк поділився з присутніми своїм досвідом боротьби із самогоноварінням, коли перебував на посаді голови Ківерцівської РДА.

Депутати погодилися розглянути це питання під час сесії. У проекті сесійного рішення пропонується ухвалити звернення до вищих органів державної влади України. У ньому пропонують внести зміни до «алкогольних» статтей Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального Кодексу України. Волинські депутати хочуть посилити відповідальність за правопорушення у цій сфері. Також у проекті документа міститься рекомендація місцевим радам Волині утворити ради з питань профілактики і протидії пияцтву, алкоголізму та тютюнокурінню.


Попередня новинаГузь хоче знати, чому Башкаленко користується службовим кабінетом в облдержадміністрації Наступна новинаІгор Гузь закликає волинських депутатів виступити проти ратифікації угоди про перебування в Україні Чорноморського флоту