У четвер, 15 травня, відбулося засідання прес-клубу Волинської обласної ради на тему: „Чи можна виховати почуття патріотизму у сучасної молоді?”. Ініціатором даного заходу виступив Ігор Гузь, голова постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму.

Під час свого виступу Ігор Володимирович зазначив: „Для розвитку кожного суспільства вкрай важливе виховання патріотизму, особливо для ще молодої української спільноти. Для реалізації даного питання необхідно проведення відповідної державної політики. На Волині є структури, які повинні займатися цією проблематикою, але не завжди вони діють ефективно і результативно.

Тому вже на наступній сесії облради я буду виступати з пропозицією створення у Луцьку обласної комунальної установи „Центр патріотичного виховання молоді”. Подібні Центри вже функціонують у декількох областях України, зокрема Рівненській, Львівській, Запорізькій тощо. Звичайно, діяльність такої установи потребує певних коштів, але, на щастя, сьогодні існує тенденція до збільшення фінансування молодіжної політики Волині.

Ми повинні пам’ятати, що через 10-15 років керуватимуть державою Україна вже ті молоді люди, які зараз навчаються у школах, університетах. І тому важливо, якими вони будуть: кращими чи гіршими за теперішніх керівників. Адже, якби українські можновладці були патріотами своєї держави, у них була єдина мета: сильна, процвітаюча Україна, то б не поставала сьогодні проблема запеклої боротьби між різними гілками влади.”

У обговоренні також приймали участь Микола Пасаман, заступник голови постійної комісії облради з питань духовності, культури, релігій, засобів масової інформації, зв’язків із громадськими організаціями і політичними партіями, та Ігор Дмитришин, заступник начальника управління у справах молоді і спорту ОДА. На засідання прес-клубу завітали і представники національно-патріотичних організацій, а саме: Павло Данильчук, член проводу Всеукраїнської молодіжної громадської організації „Національний Альянс”, Ліна Остапчук, в. о. керівника Національної скаутської організації України Пласт на Волині.


Попередня новинаІгор Гузь: „Не піднімаючи проблему релігійних сект сьогодні, вже завтра можемо заплатити за це значно дорожчою ціною!” Наступна новинаАборт