Кандидат у народні депутати України від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Ігор Гузь публічно запросив Степана Івахіва на теледебати.

Степан Івахів довгий час був членом Партії регіонів, а в обласну раду пройшов під п’ятим номером в списку «біло-блакитних». На даний момент його активно підтримує діюча влада. Тому Ігор Гузь, як представник опозиційної «Батьківщини», вирішив поспілкуватися із провладним кандидатом публічно перед виборцями, для того щоб задати йому ті питання, які хвилюють людей. Наприклад про те, коли підприємство «Ковельмолоко», співвласником якого є Івахів, поверне гроші за здане людьми молоко. Або про те, чому Степан Петрович за 2 місяці до виборів терміново покинув фракцію регіоналів у обласній раді, проте лишився із Партією регіонів у провладній більшості. І є ще десяток інших питань, відповіді на які хотіла б почути громадськість.

Ігор Гузь вже неодноразово звертався до Степана Івахіва із пропозицією публічних теледебатів. Вперше – ще наприкінці липня в ефірі телеканалу «Аверс», проте провладний кандидат проігнорував це запрошення. Вдруге Ігор Гузь закликав Івахіва до відвертої розмови 2 вересня, але й цього разу екс-регіонал не побажав виступити перед виборцями.

Так як Степан Івахів активно уникав запрошення, Ігор Гузь прийшов на одну із зустрічей олігарха із ковельчанами та у присутності сотень людей вручив Степану Петровичу запрошення на публічну дискусію.

Спантеличений Степан Івахів лист узяв, проте чіткої відповіді чи прийде на дебати із опозиціонером Ігорем Гузем він дати не зміг. «Я сподіваюся цього разу Степан Івахів не буде ховатися від виборців і зустрінеться зі мною для відвертої дискусії. Цього хочуть виборці і я не розумію чому Степан Петрович боїться такої розмови», – заявив кандидат від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Ігор Гузь.

Як відомо публічні дебати у виборчому процесі – явище розповсюджене в країнах розвиненої демократії. Адже це можливість для виборця почути,  позицію кандидатів, їх програми та отримати відповіді на незручні, проте важливі питання.

Прес-служба  депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаІгор Гузь та Микола Мартиненко відвідали Центральну районну лікарню + ФОТО Наступна новинаІгор Гузь разом із Андрієм Парубієм провели 27 зустрічей з виборцями + ФОТО