Земля навколо озера Світязь роздається кримінальними методами. Про це 9 квітня під час ефіру на телеканалі «Аверс» у програмі «Коло запитань» заявив депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь, − інформує інтернет-видання «Волинська правда».

«Якщо говорити про туризм на Волині – 90% всього є Світязь. Мені, як волинянину, неприємно, що люди, які відповідають за Світязь – це голова Шацької райдержадміністрації та голова Шацької районної ради, може у них є якісь причини суттєві, але треба розібратися, чому вони сюди не приїхали, бо вони відповідальні останні чотири роки за це питання», − сказав у вечірньому ефірі Гузь.

За його словами, «існує дуже серйозна проблема». «Про це всі знають і всі говорять – земля навколо Світязя роздається кримінальними методами чиновниками і не тільки направо і наліво. За декілька років землі навколо Світязя, де можуть інвестори приходити і будувати, не буде, – зауважив депутат. – Проблемою № 2 є відсутність інвестицій. У нас є місцеві бізнесмени, які щось вкладають, але я особисто, майже щоліта відпочиваючи на Світязі, не бачу багато іноземців – польських інвесторів. Хоча я переконаний, що те саме Люблінське воєводство, його населення, замість того щоб їхати до Балтійського моря, їхали б на Світязь».

Ігор Гузь висловив своє занепокоєння тому, що за останні роки у розбудову інфраструктури місцевих територій навколо Світязя не було вкладено жодної «великої інвестиції».

У свою чергу заступник начальника Держкомзему у Волинській області Олександр Ляшко зазначив, що «роздача землі не у повній мірі впливає на ціну тих послуг, які надаються в рамках зеленого туризму». До слова, на запитання ведучого програми: «Скільки коштує одна сотка землі навколо Світязя?» в студії пролунала відповідь: «5-7 тисяч доларів».

«Ви, як журналісти, зробіть таке розслідування – на бази, які нові побудовані навколо Світязя, де відпочивають місцеві олігархи, подивіться, як куплялася ця земля, як вона роздавалася… Люди, які мають ресурси, які знають ходи до місцевих органів влади, до райдержадміністрацій можуть і вирішують ці питання і про це всі знають. І це є велика проблема», − учергове заявив Гузь.


Попередня новинаПовернення цензури на Волині не буде! Наступна новинаГузь хоче знати, чому Башкаленко користується службовим кабінетом в облдержадміністрації