25 вересня відбулася зустріч єдиного кандидата у народні депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» та Всеукраїнського об’єднання «Свобода» по виборчому округу №21 Ігоря Гузя із парафіянами, настоятелями УПЦ КП Ковеля. Де він зізнався, що в політичній роботі, в прийнятті важливих рішень йому дуже допомагає віра в Бога. «Я – православний християнин і тому завжди в своїх діях керуюся біблійними заповідями», ­– зауважив Ігор Гузь.

На зустрічі,  кандидат із представниками релігійної громади, обговорили низку актуальних питань державно-церковних відносин: допомога соціально-незахищеним верствам населення, робота з молоддю та ін.

 «Часто чую таку думку, що церква не повинна втручатися в політику. Це дійсно так – церква не має керувати політиками чи втручатися у політичну діяльність. Проте церква має прямий обов’язок нагадувати кожному депутату про його відповідальність за народ та державу» – сказав Ігор Гузь.

 Так дійшли висновку, що для Української православної церкви Київського патріархату і для української політика є спільна мета – захист українських інтересів. А також громадянський обов’язок кожної людини, незалежно від віросповідання, прийти на вибори.

 Ігор Гузь висловив свою підтримку, щодо позиції УПЦ КП, яка  закликала усіх мирян голосувати  так, як підкаже совість.

 «Вважаю, що сучасний політик повинен бути глибоко віруючою людиною. Адже нашій українській владі не вистачає моральності, християнських цінностей.  Повірте, є ще порядні люди, за яких варто віддати свій голос», –  під кінець зустрічі сказав Ігор Гузь.

 Прес-служба  депутата Волиньради Ігоря Гузя

 

 

 


Попередня новинаНа цих вихідних Ігор Гузь провів зустрічі із виборцями сіл Ковельського та Шацького районів + ФОТО Наступна новина «Батьківщина» виключила зі свого складу депутатів-«тушок»+ ДОКУМЕНТ