Нещодавно Ігор Гузь зустрівся з Степаном  Корнелюком – братом нині покійного народного депутата України 2-го скликання Василя Мироновича Корнелюка. Разом з ним політик відвідав кладовище, де поклав квіти на могилу Василя Корнелюка, трагічно загиблого 8 жовтня 1995 року.  Після зустрічі Ігор Володимирович побував у хуторі Ягідкове, що неподалік селища Кортеліси Ратнівського району, де проживає матір покійного Василя Мироновича – Марія Овсіївна Корнелюк.

Пані Марія, попри те, що розміняла дев’ятий десяток літ,  виявилась досить жвавою жінкою . У свої 84 вона дає раду господарству і цікавиться політикою. Свої політичні уподобання жінка не приховує, і,  як зізнається, на майбутніх парламентських виборах голосуватиме за об’єднану опозицію «ВО Батьківщина».

Під час розмови Марія Овсіївна висловила невдоволення діями влади і ситуацією в країні. Зокрема особливе обурення пані Марії викликало прийняття «мовного» закону. « Ці дії спрямовані на розкол країни і повинні засуджуватись. Коли людей заїдає бідність, влада прагне відвернути увагу людей від своєї бездарної діяльності «мовним» питанням.», – зазначила вона.

Також мова зайшла про покійного сина Марії Овсіївни – Василя Корнелюка, знану і шановану на Волині людину,  патріота своєї землі, який ніколи не цурався своїх земляків, і всюди, де міг, відстоював інтереси волинян.

Пані Марія  згадує слова сина: «Я хочу, щоб була Україна, щоб був український державний лад на моїй рідній землі» і з гіркотою констатує – на жаль, більшість Василевих друзів і однодумців давно поміняли політичні погляди.

Марія Овсіївна вважає, що нині українській політиці бракує молодих, патріотично налаштованих політиків, які прагнуть змінювати свою Батьківщину на краще. Дізнавшись, що Ігор Гузь є кандидатом в народні депутати України, вона запитала – «Це ти, синку, будеш продовжувати справу мого Василя?». Отримавши ствердну відповідь, вона висловила Ігорю Володимировичу свою підтримку і побажала терпіння і наснаги для перемоги у майбутніх парламентських виборах, що відбудуться 28 жовтня 2012 року.

Нагадаємо, Василь Миронович Корнелюк трагічно загинув в ніч на 8 жовтня 1995 року в автокатастрофі на трасі Ковель – Брест.

Офіційними причинами дорожньо-транспортної пригоди назвали серцевий напад та можливість того, що Корнелюк заснув за кермом. Але в це мало віриться, особливо ж після того, як народний депутат Григорій Омельченко оприлюднив чималий список членів парламентської комісії із розслідування діяльності акціонерної судноплавної компанії «Бласко», які загинули за різних обставин. Серед них згадується і Василь Корнелюк.

 Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя


Попередня новинаВ Старій Вижівці відбулася зустріч із Ігорем Гузем + ФОТО Наступна новинаІгор Гузь розповів як врятувати Шацькі озера + ФОТО