Ігор Гузь, депутат Волинської обласної ради та голова Волинської обласної організації партії «За Україну!» подав запит до Волинської прокуратури для оцінки дій бійців спецпідрозділу «Беркут», які 15 червня застосували сльозоточивий газ проти мирних громадян під стінами Апеляційного суду Волинської області.

15 червня в місті Луцьку, біля приміщення Апеляційного суду Волинської області відбулися події, що в черговий раз засвідчили про неправомірність дій правоохоронних органів по відношенню до українських громадянах у ситуаціях, коли ті відстоюють свої законні права на ті чи інші дії.

На керівника одного із сільськогосподарських підприємств із Ратнівського району, якого підозрюють у фінансових махінаціях було накладено запобіжний захід – підписка про невиїзд. Але слідство звернулося до Луцького міськрайонного суду із клопотанням про зміну запобіжного заходу на взяття під варту. Луцький суд задовольнив це клопотання.

Але захист чоловіка подав апеляцію на постанову Луцького міськрайонного суду до Апеляційного суду Волинської області. Колегія суддів Апеляційного суду визнала підстави для зміни запобіжного заходу необґрунтованими. Тому він вирішив звільнити керівника сільгосппідприємства з-під варти з зали суду, обмежившись підпискою про невиїзд.

Чоловіка зустрічали декілька десятків односельчан, які вітали його з цим. Перед приміщенням суду на керівника сільгосппідприємства налетіли правоохоронці, які намагалися його скрутити. Серед них – і бійці спецпідрозділу «Беркут» в формі, – стверджують очевидці.

Присутні люди, які почули про рішення суду, стали на захист чоловіка. Виникла сутичка, коли люди намагалися захистити чоловіка, а правоохоронці – навпаки. Бійці «Беркуту» застосували спецзасоби, зокрема газ із балончиків. Як наслідок, на місце надзвичайної пригоди виїхали дві карети швидкої, надавши допомогу постраждалим. Від сльозогінного газу постраждали десяток людей, одного чоловіка шпиталізували, що підтвердили пізніше лікарі. За даними інших джерел, шпиталізували священика, а серед постраждалих були і жінки.

«Кожним таким кроком влада все далі відходить від народу та тих демократичних здобутків 2004 року, які ми вибороли на Майдані. Беручи цю справу під свій контроль, ми зробимо все можливе щоб винуватці інциденту були покарані згідно з чинним законодавством», – прокоментував подію Ігор Гузь.


Попередня новинаІгор Гузь закликав до звіту начальника волинського ДАІ Наступна новинаІгор Гузь закликав громадськість власними силами відкрити пам’ятник вбитим українцям в Сагрині