31 травня 2013 року, під час сесійного засідання Волинської обласної ради, депутат Ігор Гузь запропонував колегам розглянути на черговій сесії інформацію, щодо розвитку молочної галузі на території області. Голова Волинської обласної ради Володимир Войтович поставив на голосування дану пропозицію як протокольне доручення департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА, яке підтримали 46 депутатів Волиньради.

Однак, 11 серпня 2013 року під час проведення засідання постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства та земельних відносин виявилося, що голова Волиньради – Володимир Войтович, очевидно, узгодивши свої дії з Борисом Клімчук, не вніс це питання до порядку денного чергової сесії, яка має відбутись 15 липня, обмежившись обговоренням в профільній комісії.

Депутат Ігор Гузь та керівництво «Асоціації фермерів та приватних землевласників Волині» мало на меті підняти на сесії Волиньради болючі для селян питання: в першу чергу це заборгованість молокопереробних заводів перед індивідуальними здавачами молока (сума заборгованості на сьогоднішній день перевищує десять мільйонів гривень), це і питання фіксованої ціни за літр зданого молока, а також питання юридичного закріплення відносин між здавачами молока та заготівельниками. Натомість, керівництво Волиньради проігнорувало позицію депутатського корпусу та не включило дане питання до порядку денного.

Як заявив Ігор Гузь: «Я прошу голову Волиньради Володимира Войтовича виправити помилку та внести у порядок денний чергової сесії дане питання, оскільки всі зацікавлені особи готові до його розгляду, а це і департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА, депутати профільної комісії, що розглянули дане питання та представники «Асоціації фермерів та приватних землевласників Волині». Я переконаний, що в іншому випадку депутати від опозиційних фракцій не дадуть розпочати чергове засідання сесії Волиньради, адже тисячі простих селян Волині хочуть реального, а не бутафорного вирішення їхніх проблем, особливо в питанні повернення молокозаводами заборгованих коштів, сума яких перевищує десять мільйонів гривень».

p.s. А так сільські жителі Волині “воювали” за свої чесно зароблені гроші минулого року.

Прес-служба депутата Волиньради Ігоря Гузя

Попередня новинаФестиваль "Бандерштат" запрошує молодь до Луцька + ВІДЕО Наступна новинаДесять аргументів, чому варто відвідати фестиваль «БАНДЕРШТАТ»