В новинарній програмі «Факти» на загальнонаціональному каналі ICTV вийшов сюжет про квартирну аферу у Ковелі, внаслідок якої десятки мешканців міста втратили в загальній сумі 17 млн. грн. Журналісти каналу виїхали на місце конфлікту і спробували розібратися у ситуації, що склалася.

Вони поспілкувалися із постраждалими, відзняли місце де мало б вестися будівництво та зустрілися із представниками міської влади.

На жаль журналістам ICTV не вдалося поспілкуватися із винуватцем афери – керівником ТзОВ «Ковельський житлово-будівельний комбінат» Вовком Олегом Миколайовичем. Як повідомляється в сюжеті пан Вовк переховується і на сьогодні перебуває в розшуку.

Журналісти приїхали до Ковеля на запрошення депутата Волинської обласної ради, члена партії «Фронт Змін» Ігоря Гузя. Нагадаємо, що нещодавно депутат звернувся до прокурора Волинської області Андрія Гіля, із вимогою провести розслідування та покарати винних у махінаціях. Крім того аналогічне звернення було направлено і но ім’я голови облдержадміністрації та голови обласної ради.

Відповідей на дані звернення депутат ще не отримав.

Нагадаємо історію конфлікту. Кілька десятків мешканців міста Ковеля у 2007 році уклали договори підряду про дольову участь у будівництві багатоквартирних будинків в м. Ковель, по вулиці 40 років Перемоги, 10 та вул. С. Бандери, 10 з ТзОВ «Ковельський житлово-будівельний комбінат» в особі Вовка Олега Миколайовича.

За договорами ТзОВ «Ковельський житлово-будівельний комбінат» повинен був збудувати будинки та передати в 2009 році мешканцям квартири у власність. Відповідно до укладених договорів громадянами були сплачені кошти на повну вартість будівництва. А це суми від 95 тисяч гривень і до 270 тисяч гривень, адже деякі громадяни купували відразу дві квартири.

Ковельський міськрайонний суд задовольнив позовні вимоги ошуканих мешканців про розірвання договорів та стягнення внесених коштів. Але жоден позивач не отримав грошового відшкодування від будівельної компанії. Вищеописані події свідчать про факт шахрайства з боку ТзОВ «Ковельський житлово-будівельний комбінат», вчиненого в особливо великих розмірах. Фактично в м. Ковель відбулася афера зразка сумнозвісної «Еліта-Центр»!

Прес-служба депутата Волинської обласної ради Ігоря Гузя

                                                       


Попередня новинаІгор Гузь: Вимагаю звільнити з посади голову Рожищенської РДА! Наступна новинаБорис Клімчук дослухався до вимог Ігоря Гузя