Сьогодні, в понеділок 11 квітня, о 12.00 на Театральному майдані відбулася акція «Геть комуну! Геть Сталіна!». Організатором виступила громадська організація «Національний Альянс». Під час акції націоналісти знищили намет та прогнали представників комуністичних організацій, що збирали кошти на встановлення пам’ятника Сталіну в Луцьку та реконструкцію аналогічного монументу в Запоріжжі.

На акцію зібралося близько сотні патріотів. Серед них члени партії  та депутати місцевих рад від партії “За Україну!” Акція відбувалася під синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами. Депутат облради Ігор Гузь звернувся до комуністів з вимогою розійтися і не провокувати лучан на конфлікт. Частина комуністів розійшлась, але кільканадцять агресивно налаштованих лівих радикалів з «Антифашиського комітету України» залишились. Вони почали вигукувати образи в сторону літніх людей членів «Братства ОУН-УПА».

Ігор Гузь звернувся до правоохоронців з вимогою припинити образи зі сторони комуністів і протягом 5 хв. демонтувати намет «червоних». В іншому випадку учасники акції силоміць проженуть комуністів.

Так як ні правоохоронці ні представники «Антифашистського комітету» не реагували на вимоги націоналістів лучани силоміць розтрощили намет. Також було знищено агітаційну продукцію, зображення Сталіна та столик комуністів.

Під час демонтажу в бік комуністів полетіли яйця зарання принесені націоналістами. Попри провокації з боку комуністів бійок не було.

Після знищення намету комсомольці зібрали рештки своїх речей і під охороною міліції та під вигуки «Ганьба!», «Геть комуну з Луцька!» сіли в автомобіль міліції і покинули майдан.

На закінчення Ігор Гузь закликав лучан збиратися й надалі якщо комуністи будуть продовжувати збір коштів на Сталіна. Крім того він заявив, що відповідальність за конфлікт з лівими повністю лежить на міському голові Миколі Романюку, адже він не вжив заходів щоб заборонити акцію комуністів.

Прес-служба ВОО ПП “За Україну!”


Попередня новинаЛуцькі «сталіністи» погрожують Ігору Гузю в’язницею Наступна новинаІгор Гузь не допустив закриття трьох лікарень в Старовижівському районі